SLOVENIENS UTTAGNING. Det slovenska TV-bolaget RTVSLO valde ut Sloveniens artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022 genom uttagningen EMA 2022.

 

FaktaEfter ett år med internval valde RTVSLO att ta tillbaka uttagningarna EMA Freš och EMA där såväl tv-tittarna som jury fick vara med och bestämma resultaten i programmen.

 

EMA Freš

Nykomlingstävlingen EMA Freš inleddes i slutet av november 2021 där sammanlagt 24 artister som inte var yngre än 16 år men ej heller äldre än 29 år fick delta. Respektive tävlande fick heller inte ha släppt mer än tre kommersiella låtar. Helt enkelt var tävlingen öppen för personer som är nya sökande till den slovenska musikbranschen.

Inledningsvis möttes artisterna två och två i veckovisa dueller med fyra dueller per vecka. I varje duell röstades ett bidrag vidare till en veckofinal där en ytterligare omröstning avgjorde tre bidrag som gick direkt till en kvalfinal. Efter tre veckors tävlande inleddes en uppsamlingsvecka där de utröstade bidragen fick en ny chans att ta sig till kvalfinalen.

Cirka en månad efter duellerna hade avgjorts tävlade 14 bidrag i en kvalfinal där fyra av dem röstades vidare till EMA-startfältet. I finalen utsåg tittarna två av artisterna och en jury ytterligare två artister, men vem som valde vem är ännu inte känt. Initialt var det tal om att det skulle ha producerats två kvalfinaler med sju tävlande per sändning, men på grund av coronapandemin anordnades bara en kvalfinal med alla 14 tävlande.

 

EMA 2022

Inför EMA valde RTVSLO ut 16 bidrag via en nationell antagning som fick tävla. Resterande fyra platser i startfältet gick till jokrarna som valdes ut i EMA Freš. Bidragen delades därefter upp i två semifinaler om tio tävlande per sändning och sedan fick jury- och tittarröstning avgöra 6 bidrag per semifinal som gick till final. Varje part (jury respektive tittarna) utsåg vardera tre bidrag.

De 12 finalisterna tävlade sedan i en avgörande final där en av låtarna vann efter jury- och tittarröstning.

 

Eurovision-resultat 2022

I finalen den 19:e februari utsågs gruppen LPS med tävlingsbidraget ”Disko” till representant för Slovenien i Eurovision 2022. Det var för övrigt en av de akter som hade kvalat in från nykomlingstävlingen EMA Freš.

Information om alla avgjorda delar i uttagningen finns längre ned på sidan eller via denna länk.

 

EMA 2022

Finalen

Efter två semifinaler var det dags för Slovenien att avgöra EMA 2022 genom finalen. Sammanlagt hade 12 av de 20 bidragen kvalat in till finalen och nu blev det jury- och tittarröstning som avgjorde alla resultat.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-02-19

 • Tid:
 • 20:20 CET

 • Programledare:
 • Melani Mekicar och Bojan Cvjetićanin

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RTVSLO – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

 

 

Startfält

De tävlande presenteras i startordning. Länkarna går till bidragens framträdanden i semifinalerna.

 • 1. Anabel – Tendency
 • Låtskrivare: Ana Teržan

 • 2. Stela Sofia – Tu in zdaj”*
 • Låtskrivare: Stela Tavzelj, Žan Serčič

 • 3. Manouche – Si sama?
 • Låtskrivare: Robert Pikl

 • 4. Leya Leanne – Naked”*
 • Låtskrivare: Leya Leanne, Shawn Myers, Jonas Gladnikoff

 • 5. BQL – Maj
 • Låtskrivare: Anej Piletič, Raay, Marjetka Vovk

 • 6. Gušti feat. Leyre – Nova romantika
 • Låtskrivare: Miha Guštin

 • 7. July Jones – Girls Can Do Anything
 • Låtskrivare: July Jones, Toby Scott

 • 8. David Amaro – Še vedno si lepa
 • Låtskrivare: Goran Šarac, Rok Lunaček

 • 9. LPS – Disko”*
 • Låtskrivare: Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, Jakob Korošec

 • 10. Hauptman – Sledim
 • Låtskrivare: Žan Hauptman, Vid Turica

 • 11. Luma – All In”*
 • Låtskrivare: Lucija Harum, Martin Vogrin, Vid Turica

 • 12. Batista Cadillac – Mim pravil
 • Låtskrivare: Urban Lutman, Matija Koritnik, Martin Štibernik, Tadej Košir, Benjamin Krnetič

 

* Kvalade in från nykomlingstävlingen EMA Freš.

 

Så här tycker vi (inför)!


 1. Luma – ”All In”
 2. LPS – ”Disko”
 3. Anabel – ”Tendency”
 4. Batista Cadillac – ”Mim pravil”
 5. Gušti feat. Leyre – ”Nova romantika”

Kommentar: Är förvånansvärt nöjd med kvaliteten i den slovenska finalen – ett land som inte har mång ESC-framgångar att skryta med (än…). Denna final innehåller dock ganska många potentiellt framgångsrika ESC-bidrag, och jag får nästan problem att välja ut bara 5 egna favoriter. Generellt tilltalas jag av att landet tagit till sig av lite jazzigt sound, likt The Black Mamba från Portugal i förra årets ESC. ”Nova romantika” och ”Mim pravil” är lysande exempel på detta – starka lite mer klassiska bidrag. Starkast i den genren är dock”Disko” som verkligen går hem hos mig – även om den kanske saknar den där scenutrstrålningen som ett ESC-bidrag behöver ha. Därför har jag istället valt ”All in” som min favorit – ett bidrag som liknar landets ESC-bidrag från 2019 ”Sebi”. Liksom det bidraget står duon Luma i ett närmast erotiskt laddat framförande som verkligen är svårt att värja sig från. Även om låten i sig inte är särskilt märkvärdig så blir hela numret mycket laddat och minnesvärt. En potentiell ESC-finalist!


 1. BQL – ”Maj”
 2. Manouche – ”Si sama?”
 3. Batista Cadillac – ”Mim pravil”
 4. David Amaro – Še vedno si lepa
 5. Leya Leanne – ”Naked”

Kommentar: Nä, jag är faktiskt besviken på Sloveniens finalstartfält. Här finns förvisso helt okej låtar men väldigt lite som kommer att sticka ut på ett positivt sätt i Turin. Slovenien har hamnat i en ganska tuff semifinal och jag tror tyvärr att de kommer att få svårt att ta sig till final med vilken av de här 12 bidragen som de än skickar. Jag hoppas att jag har fel på den punkten. De enda två akterna som jag ser mer än godkänt till är i första hand BQL som tidigare har blivit tvåa två gånger i EMA (nu borde de få vinna) och i andra hand Manouche som har en gladl åt lite i samma stil som Moldaviens bidrag (ej plagiat, det är samma glädje i bägge låtarna). Så personligen hoppas jag på någon av dem vinner finalen.


 1. Batista Cadillac – ”Mim pravil”
 2. Stela Sofia – Tu in zdaj
 3. David Amaro – Še vedno si lepa
 4. BQL – ”Maj”
 5. LPS – ”Disko”

Kommentar: Slovenien fortsätter ha en ganska underlig profil i ESC, där man hamnar i något slags mellantingets vakuum. Man försöker tänka lite annorlunda från rådande musiktrender, men sticker ändå inte ut hela vägen. Så var känslan också med denna uttagning, då många låtar hade just denna känsla, och de få som stack ut ordentligt åkte ut innan finalen (”V ogledalu” bland annat). Vet inte riktigt vad som skulle vara rätt val, men den jag har högst upp är i alla fall ändå rätt så intressant, ett härligt försök att andas retro (i samma anda som Estland 2003).


 1. Manouche – ”Si sama?”
 2. Stela Sofia – Tu in zdaj
 3. Batista Cadillac – ”Mim pravil”
 4. BQL – ”Maj”
 5. David Amaro – Še vedno si lepa

Kommentar: Vilken tråkig uttagning. Enda låten jag faktsikt uppskattade var Si sama? som definitivt kan ses som en glad och frisk fläkt i ett annars färglöst startfält.

 


 1. BQL – ”Maj”
 2. Manouche – ”Si sama?”
 3. Anabel – ”Tendency”
 4. David Amaro – Še vedno si lepa
 5. Leya Leanne – ”Naked”

Kommentar: Det finns några guldkorn i Sloveniens final som överlag är rätt så slätstruken och tråkig. BQL har kommit tvåa två gånger tidigare och förtjänar att ta hem vinsten denna gång. Annars är mitt andrahandsval Manouche ett glädjepiller och ett passande val också.

 

Resultat


Foto & copyright: RTVSLO
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir gruppen LPS med bidraget ”Disko” som kommer att få representera Slovenien i Eurovision 2022. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen EMA som avgjordes den 19:e februari 2022.

Så här såg det ut när vinnaren framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

12 bidrag hade kvalat in från de två semifinaler som anordnades inför EMA-finalen (utöver alla de dueller som hölls under EMA Freš). Nu var det i alla fall dags för publiken och juryn att en gång för alla bestämma en vinnare i startfältet, vilket också skedde!

 

Resultatet avgjordes å ena sidan av tittarnas röster och å andra sidan fem olika jurygrupper som representerade OGAE, låtskrivare, radio, TV och artister. Vilka som däremot ingick i varje jury är inte känt. Respektive jurygrupp gav 12 poäng till sin vinnare, 10 poäng till sin tvåa, 8 poäng till sin trea, osv. nedåt 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Totalt delade jurygrupperna ut 290 poäng. Tittarna fördelade också ut 290 poäng till bidragen, vilka fördelade sig på multiplar av juryns valörer, dvs. 12×5 (60p), 10×5 (50p), 8×5 (40p) osv. i summorna 35, 30, 25, 20, 15, 10 och 5 poäng.

Maxpoängen ett bidrag kunde få var 120 poäng och det lägsta noll poäng. Alla bidrag fick dock minst 1 poäng.

Vi noterar att juryn och tittarna hade samma etta och tvåa om än i olika ordning. Juryns vinnare var Batista Cadillac, som var tittarnas tvåa, medan LPS var tittarnas etta och juryns tvåa. I totaltabellen blev det den senare som vann. Det kan däremot noteras att juryn inte gav LPS en enda tolvpoängare medan Batista Cadillac fick inte mindre än tre 12-poängare från juryerna.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 1. LPS – Disko (43 + 60 = 103p)
 2. Batista Cadillac – Mim pravil (50 + 40 = 90p)
 3. BQL – Maj (19 + 50 = 69p)
 4. Luma – All In (33 + 35 = 68p)
 5. July Jones – Girls Can Do Anything (32 + 30 = 62p)
 6. Manouche – Si sama? (28 + 25 = 53p)
 7. Gušti feat. Leyre – Nova romantika (28 + 10 = 38p)
 8. Hauptman – Sledim (29 + 5 = 34p)
 9. Leya Leanne – Naked (8 + 20 = 28p)
 10. Stela Sofia – Tu in zdaj (8 + 15 = 23p)
 11. Anabel – Tendency (10 + 0 = 10p)
 12. David Amaro – Še vedno si lepa (2 + 0 = 2p)

 

Tycker du att Slovenien valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

 

Avgjorda sändningar
EMA Freš

Första tävlingsveckan

Mellan den 29:e november och 2:a december pågick den första tävlingsveckan i Sloveniens EMA-uttagning som nu i början kallas EMA Freš, där åtta bidrag tävlade om tre platser i två kommande kvalfinaler. Måndag till torsdag och lördag genomfördes publika omröstningar i duellform som slutligen avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Resterande fem bidrag kommer att få en ny chans på finalplats under uppsamlingsheat som hålls den 20:e till 24:e december.

Nedan listas de artister som deltog under den första tävlingsveckan.

 

Duellerna

De fetmarkerade bidragen avancerade till veckofinalen.


Duell #1: 29 november

1. Katja Kos – “Deadly Flower”

2. Nika S. – “Počakaj Me”


Duell #2: 30 november

1. Anja Vodošek – “Maniac”

2. Stela Sofia – “Tu In Zdaj”


Duell #3: 1 december

1. LPS (Last Pizza Slice) – “Disco”

2. Neli Jerot – “Magnum Opus”


Duell #4: 2 december

1. Ella – “A Sem Dovolj?”

2. Jon Vitezič – “Jesus Style”


 

Veckofinalen

Lördagen den 4:e december avgjordes den så kallade veckofinalen där de fyra bidrag som röstats fram som veckofinalister tävlade om tre platser i kvalfinalen. Dessa blev:

Duell 1: Nika S. – “Počakaj Me”

Duell 2: Stela Sofia – “Tu In Zdaj”

Duell 3: LPS (Last Pizza Slice) – “Disco”

Duell 4: Jon Vitezič – “Jesus Style”

 

 

Resultat av den första tävlingsveckan


Den första tävlingsveckan i EMA Freš har avgjorts och tre bidrag har kvalat sig vidare till kvalfinalerna. Veckans vinnare blev (utan inbördes ordning):

 • Jon Vitezič – “Jesus Style”
 • LPS (Last Pizza Slice) – “Disco”
 • Stela Sofia – “Tu In Zdaj”

 

Resterande fem bidrag kommer att få en chans till att ta sig till kvalfinalerna i de uppsamlingsheat som hålls den 20:e till 24:e december. Dessa bidrag är:

 • Anja Vodošek – “Maniac”
 • Ella – “A Sem Dovolj?”
 • Katja Kos – “Deadly Flower”
 • Neli Jerot – “Magnum Opus”
 • Nika S. – “Počakaj Me”

 

 

Andra tävlingsveckan

Mellan den 6:e och 11:e december pågick den andra tävlingsveckan i Sloveniens EMA-uttagning som nu i början kallas EMA Freš, där åtta bidrag tävlade om tre platser i två kommande kvalfinaler. Måndag till torsdag och lördag genomfördes publika omröstningar i duellform som slutligen avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Resterande fem bidrag kommer att få en ny chans på finalplats under uppsamlingsheat som hålls den 20:e till 24:e december.

Nedan listas de artister som deltog under den andra tävlingsveckan.

 

Duellerna

De fetmarkerade bidragen avancerade till veckofinalen.


Duell #5: 6 december

1. Ina – “Moj Dopamin”

2. LaraYul – “Moja Lekcija”


Duell #6: 7 december

1. Ain’t Harmony – “Hočem Da”

2. Jaka Hliš – “Svoje Sreče Krojač“


Duell #7: 8 december

1. LUMA – “All in”

2. Mit Ja Dragon – “Iščem”


Duell #8: 9 december

1. Evita – “Črno-Bela”

2. Lara Dovier – “Ko Sva Se Prvič Spoznala”


 

Veckofinalen

Lördagen den 11:e december avgjordes den så kallade veckofinalen där de fyra bidrag som röstats fram som veckofinalister tävlade om tre platser i kvalfinalen. Dessa blev:

Duell 5: Ina – “Moj Dopamin”

Duell 6: Jaka Hliš – “Svoje Sreče Krojač“

Duell 7: LUMA – “All in”

Duell 8: Lara Dovier – “Ko Sva Se Prvič Spoznala”

 

Resultat av den andra tävlingsveckan


Den andra tävlingsveckan i EMA Freš har avgjorts och ytterligare tre bidrag har kvalat sig vidare till kvalfinalerna. Veckans vinnare blev (utan inbördes ordning):

 • Ina – “Moj Dopamin”
 • Jaka Hliš – “Svoje Sreče Krojač“
 • LUMA – “All in”

 

Samtliga utslagna bidrag (se nedan) kommer dock att få en chans till att ta sig till kvalfinalerna under den fjärde tävlingsveckan (20:e till 24:e december 2021). Dessa låtar är:

 • Ain’t Harmony – “Hočem Da”
 • Evita – “Črno-Bela”
 • Lara Dovier – “Ko Sva Se Prvič Spoznala”
 • LaraYul – “Moja Lekcija”
 • Mit Ja Dragon – “Iščem”

 

 

Tredje tävlingsveckan

Mellan den 13:e och 18:e december pågick den tredje tävlingsveckan i Sloveniens EMA-uttagning som nu i början kallas EMA Freš, där åtta bidrag tävlade om tre platser i två kommande kvalfinaler. Måndag till torsdag och lördag genomfördes publika omröstningar i duellform som slutligen avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Resterande fem bidrag kommer att få en ny chans på finalplats under uppsamlingsheat som hålls den 20:e till 24:e december.

Nedan listas de artister som deltog under den tredje tävlingsveckan.

 

Duellerna

De fetmarkerade bidragen avancerade till veckofinalen.


Duell #9: 13 december

1. Hvala Brothers – “Gremo Naprej”

2. Leya Leanne – “Naked”


Duell #10: 14 december

1. De Liri – “Obstajam”

2. Katja Korošec – “Levo In Desno”


Duell #11: 15 december

1. Emma – “Moja Sreča”

2. Nina Sodnik – “Will You Be Enough”


Duell #12: 16 december

1. Marijan Novak & Špela Velikanje – “I Am So In Love”

2. Mia Vučković – “Telenovela”


 

Veckofinalen

Lördagen den 18:e december hölls en veckofinal där de fyra bidrag som röstats fram som veckofinalister tävlar om tre platser i kvalfinalen. De som tävlade om kvalplatserna var:

Duell 9: Leya Leanne – “Naked”

Duell 10: De Liri – “Obstajam”

Duell 11: Emma – “Moja Sreča”

Duell 12: Marijan Novak & Špela Velikanje – “I Am So In Love”

 

 

Resultat av den tredje tävlingsveckan


Den tredje tävlingsveckan i EMA Freš har avgjorts och därmed har ytterligare tre bidrag kvalat sig vidare till kvalfinalerna. Veckans vinnare blev (utan inbördes ordning):

 • De Liri – “Obstajam”
 • Leya Leanne – “Naked”
 • Marijan Novak & Špela Velikanje – “I Am So In Love”

 

Samtliga utslagna bidrag (se nedan) kommer dock att få en chans till att ta sig till kvalfinalerna under nästkommande tävlingsvecka (20:e till 24:e december 2021). Dessa låtar är:

 • Emma – “Moja Sreča”
 • Hvala Brothers – “Gremo Naprej”
 • Katja Korošec – “Levo In Desno”
 • Mia Vučković – “Telenovela”
 • Nina Sodnik – “Will You Be Enough”

 

 

Uppsamlingsheatet

Sloveniens EMA-uttagning inleddes med tre veckors duellerande i nykomlingsuttagningen EMA Freš. Efter sammanlagt 12 dueller och tre veckofinaler hade nio bidrag kvalat vidare till kvalfinalerna. De resterande 15 bidragen fick en ny chans på finalplatser genom ett uppsamlingsheat med dagliga dueller där tre bidrag möttes per duell. Vinnaren i respektive duell har sedan tagit plats i kvalfinalerna.

 

Duellerna


Duell #1: 20 december

Katja Korošec – “Levo In Desno”

Katja Kos – “Deadly Flower”

Neli Jerot – “Magnum Opus”


Duell #2: 21 december

Emma – “Moja Sreča”

LaraYul – “Moja Lekcija”

Mit Ja Dragon – “Iščem”


Duell #3: 22 december

Anja Vodošek- “Maniac”

Ain’t Harmony – “Hočem Da”

Nina Sodnik – “Will You Be Enough”


Duell #4: 23 december

Hvala Brothers – “Gremo Naprej”

Lara Dovier – “Ko Sva Se Prvič Spoznala”

Mia Vučković – “Telenovela”


Duell #5: 24 december

Ella – “A Sem Dovolj?”

Evita – “Črno-Bela”

Nika S. – “Počakaj Me”

 

 

Resultat av uppsamlingsheatet


Den fjärde och sista tävlingsveckan inför kvalfinalerna i EMA Freš är avgjord och här nedan är de artister som har kvalat vidare:

 • Duell 1: Katja Kos – “Deadly Flower”
 • Duell 2: Emma – “Moja Sreča”
 • Duell 3: Anja Vodošek- “Maniac”
 • Duell 4: Mia Vučković – “Telenovela”
 • Duell 5: Nika S. – “Počakaj Me”

 

Utröstade bidrag

De tio bidrag som ej röstas vidare under uppsamlingsheatets dueller åker ut från tävlingen. Dessa är:

 • Ain’t Harmony – “Hočem Da”
 • Ella – “A Sem Dovolj?”
 • Evita – “Črno-Bela”
 • Hvala Brothers – “Gremo Naprej”
 • Katja Korošec – “Levo In Desno”
 • Lara Dovier – “Ko Sva Se Prvič Spoznala”
 • LaraYul – “Moja Lekcija”
 • Mit Ja Dragon – “Iščem”
 • Neli Jerot – “Magnum Opus”
 • Nina Sodnik – “Will You Be Enough”

 

 

Kvalfinalen

Efter de avgörande duellerna som hölls i november och december 2021 kvalade 14 bidrag vidare till slutspelet i EMA Freš där det sedan avgjordes vilka fyra bidrag som fick ta plats i EMA 2022. Tidigare var det sagt att det skulle bli två kvalfinaler men på grund av coronapandemin anordnades bara en kvalfinal med alla 14 bidrag.

Det var tv-tittarna och en jury som fick välja ut fyra bidrag ur EMA Freš-startfältet som får tävla i EMA. Respektive part valde två bidrag vardera.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-01-28

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Arne, Eva Boto och Melani Mekicar

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RTVSLO – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet enligt startordningen.

 1. Mia Vučković – “Telenovela”
 2. De Liri – “Obstajam”
 3. Jon Vitezič – “Jesus Style”
 4. Ina – “Moj Dopamin”
 5. Marijan Novak & Špela Velikanje – “I Am So In Love”
 6. Stela Sofia – “Tu In Zdaj”
 7. Leya Leanne – “Naked”
 8. Nika S. – “Počakaj Me”
 9. Katja Kos – “Deadly Flower”
 10. Jaka Hliš – “Svoje Sreče Krojač“
 11. Anja Vodošek- “Maniac”
 12. Emma – “Moja Sreča”
 13. LPS (Last Pizza Slice) – “Disco”
 14. LUMA – “All in”

 

 

Resultat


Sloveniens EMA Freš är över i och med att publiken och juryn nu har fått utse sina fyra wildcards som får tävla vidare i EMA 2022. Efter en sändning med 14 tävlingsbidrag fick tittarna utse två bidrag och juryn ytterligare två bidrag medan övriga låtar har röstats ut.

 

Vilka röstades vidare?

Bidragen som skickas vidare till EMA-startfältet är (ej inbördes ordning):

 

Notering: RTVSLO har ännu inte meddelat i vilka semifinaler respektive bidrag kommer att tävla. Man har däremot plats för två bidrag i bägge semifinalerna.

 

Vilka åkte ut?

Bidragen som lämnar tävlingen nu är (ej inbördes ordning):

 

Andra uppträdanden

Förutom tävlingsbidragen uppträdde programledarna Eva Boto respektive Arne med varsitt framträdande (utom tävlan).

 

Tycker du att Slovenien valde rätt eller fel vinnare i programmet? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

 

EMA 2022

Semifinal 1

I den första semifinalen i Sloveniens EMA 2022 tävlade tio bidrag om 6 finalplatser. Av startfältets artister hade åtta valts in av en jury via en allmän antagning medan två bidrag tillsattes som jokrar från nykomlingstävlingen EMA Freš. Resultatet i den här sändningen avgjordes av tv-tittarna och en jury som fick välja ut tre bidrag vardera.

I det här startfältet förekom inga återkommande artister från tidigare EMA-upplagor, däremot tävlade Zala Smolnikar, som var en av låtskrivarna bakom Jaka & Maks’ Full of Energyi den slovenska Junior Eurovision-uttagningen 2015.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-02-05

 • Tid:
 • 20:20 CET

 • Programledare:
 • Melani Mekicar och Bojan Cvjetićanin

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RTVSLO – Länk

 

Startfält

De tävlande presenteras enligt startordning.

 • 1. July Jones – ”Girls Can Do Anything”
 • Låtskrivare: July Jones, Toby Scott

 • 2. David Amaro – Še vedno si lepa
 • Låtskrivare: Goran Šarac, Rok Lunaček

 • 3. Le Serpentine – Tud teb se lahk zgodi
 • Låtskrivare: Žiga Joki

 • 4. Bowrain & Brina – ”Čas je”
 • Låtskrivare: Tine Grgurevič, Gregor Kosi

 • 5. Luma – ”All In”
 • Låtskrivare: Lucija Harum, Martin Vogrin, Vid Turica

 • 6. Stela Sofia – Tu in zdaj
 • Låtskrivare: Stela Tavzelj, Žan Serčič

 • 7. Jonatan Haller – ”Obzorje”
 • Låtskrivare: Jonatan Haller, Satja Medvešek, Jernej Drnovšek, Miha Rednak

 • 8. Batista Cadillac – ”Mim pravil”
 • Låtskrivare: Urban Lutman, Matija Koritnik, Martin Štibernik, Tadej Košir, Benjamin Krnetič

 • 9. Zala Smolnikar – ”V ogledalu”
 • Låtskrivare: Zala Smolnikar

 • 10. Manouche – ”Si sama?”
 • Låtskrivare: Robert Pikl

 

Semifinal 1 – resultat


Den första semifinalen i Sloveniens EMA är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande 6 bidrag som röstades vidare till finalen:

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

 

Semifinal 2

I den andra och avslutande semifinalen i Sloveniens EMA 2022 tävlade tio bidrag om 6 finalplatser. Av startfältets artister hade åtta valts in av en jury via en allmän antagning medan två bidrag tillsattes som jokrar från nykomlingstävlingen EMA Freš. Resultatet i den här sändningen avgjordes av tv-tittarna och en jury som fick välja ut tre bidrag vardera.

Startfältet bjöd på två återkommande artister: BQL (Anej och Rok Piletič), som tävlade 2017 med Heart of Gold och 2018 med Promise vilka bägge slutade på andraplats, och Klara Jazbec, som tävlade i EMA 2020 med låten Stop the World.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-02-12

 • Tid:
 • 20:20 CET

 • Programledare:
 • Melani Mekicar och Bojan Cvjetićanin

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RTVSLO – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »

 

Startfält

De tävlande presenteras enligt startordning.

 • 1. Mia Guček – Independiente
 • Låtskrivare: Mia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik

 • 2. Gušti feat. Leyre – ”Nova romantika”
 • Låtskrivare: Miha Guštin

 • 3. Klara Jazbec – ”Chasing Dreams”
 • Låtskrivare: Ani Cordero, Ed Fisher, Klara Jazbec

 • 4. Vedran Ljubenko – ”H2O dieta”
 • Låtskrivare: Vedran Ljubenko, Jakov Zadro

 • 5. Leya Leanne – ”Naked”
 • Låtskrivare: Leya Leanne, Shawn Myers, Jonas Gladnikoff

 • 6. LPS – ”Disko”
 • Låtskrivare: Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, Jakob Korošec

 • 7. Anabel – ”Tendency”
 • Låtskrivare: Ana Teržan

 • 8. BQL – ”Maj”
 • Låtskrivare: Anej Piletič, Raay, Marjetka Vovk

 • 9. Hauptman – Sledim
 • Låtskrivare: Žan Hauptman, Vid Turica

 • 10. Eva Moškon – ”Kliki”
 • Låtskrivare: Nermin Puškar, Srečko Meolic

 

Semifinal 2 – resultat


Den andra och sista semifinalen i Sloveniens Uttagning är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande 6 bidrag som röstades vidare till finalen:

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera