Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Vitryssland NF 2020

Vitryssland NF 2022 »


VITRYSSLANDS UTTAGNING. TV-bolaget BTRC har bekräftat att Vitryssland kommer att utse sin artist och sitt tävlingsbidrag via en publik uttagning.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Nationell uttagning
  • Uttagningsdatum:
  • Inte presenterat
  • Artist:
  • Inte valt
  • Låt:
  • Inte valt
  • Låtskrivare:
  • Inte valt

Formen för själva uttagningen ser i dagsläget ut att bli en publik uttagning som hålls i februari eller mars. Något exakt datum saknas men det är dessa månader som just nu anges som mest troliga. Baserat på hur coronaläget ser ut framöver skulle det lika gärna kunna bli en annan slags uttagning.

För närvarande öppnas en antagning dit vem som helst har möjlighet att bidra med låtar. Även artisten /gruppen som framför tävlingsbidraget kan ha vilken nationalitet som helst. Fortfarande finns dock krav på att alla som befinner sig på scenen under ett framträdande ska vara 16 år eller äldre.

Antagningen är öppen till och med 31:a januari. Fullständig information inklusive tävlingsregler, ansökningsblanketter med mera finns att hämta och läsa på BTRC:s hemsida.

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Vitryssland har valt sin representant till Eurovision 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen