NORGES UTTAGNING. TV-bolaget NRK valde att utse Norges artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via sin klassiska Norsk Melodi Grand Prix. Upplägget blev i stort sett densamma som ifjol med avgörande heats inför själva finalen där enbart onlineröstning avgjorde alla resultat.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum


Det blev således en klassisk Norsk Melodi Grand Prix som avgjorde artist och bidrag för Norge i Eurovision 2021, och likt 2020 års Norsk MGP kom även 2021 års tävling att innehålla fem heats och sedan en avgörande final. Sändningarna hölls denna gång enbart i H3 Arena i Bærum utanför Oslo med trion Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave/Silje Nordnes* och Ronny Brede Aase som programledare. Precis som SVT har NRK valt att hålla arenan publikfri under sändningarna men däremot visades allt i TV som planerat.

* Från det femte heatet ersatte Silje Nordnes Ingrid Gjessing Linhave som programledare sedan Ingrid sjukskrivits p.g.a. ryggproblem.

 

Upplägg

Startfältet bestod av 26 bidrag varav 6 av dessa låtar var direktkvalificerade till finalen. Resterande 20 bidrag fördelades ut på fyra bidrag á fyra heats där bidragen möttes i dueller och där publiken ensamt fick makten att rösta fram en vinnare per heat. När dessa program var avgjorda hölls ett uppsamlingsheat för bidragen som röstades ut, där en av dem fick en ny chans att ta sig till final.

Själva finalstartfältet bestod av 12 bidrag och allt avgjordes i tre omgångar där först 12 bidrag blev en topp 4 och därefter en Guldduell mellan topp 2-bidragen.

 

Eurovision-resultat 2021

I finalen den 20:e februari blev det artisten TIX med bidraget ”Fallen Angel” som röstades fram till att få representera Norge i Eurovision 2021.

OBS! Information gällande avgjorda sändningar (bland annat vilka bidrag som tävlat samt våra åsikter om dessa) hittar du tills vidare längst nere på sidan, alternativt om du klickar här.

 

Finalen

I finalen i Norges Norsk MGP 2021 kom 12 bidrag att tävla om segern, där halva startfältet bestod av bidrag som korats som vinnare i de fem heaten medan den andra halvan var så kallade direktkvalificerade bidrag, det vill säga som slapp kvala i heaten. Den sista platsen i startfältet reserverades för ett wildcard, som var ett av de 15 bidrag som röstades ut i heaten. I det här fallet gick platsen till sångaren Jorn som röstades ut i det första heatet.

Resultatet avgjordes i tre rundor där först 12 bidrag blev fyra, och sedan blev det en guldduell mellan bidragen som hamnat topp 2. Endast i den tredje omgången redovisades rösterna öppet.

Noteringar: På grund av långvariga ryggsmärtor ersattes Ingrid Gjessing Linhave av Silje Nordnes som programledare i årets final. Ingrid programledde de första fyra heaten men valde sedan att hoppa av då smärtorna tagit över för mycket.

Erika Dahlen kom att tävla både som artist till sitt eget bidrag, under artistnamnet IMERIKA, och som låtskrivare till Kaja Rodes bidrag.

 


 • Datum:
 • 2021-02-20

 • Tid:
 • 19:55 – ~22:15 CET

 • Programledare:
 • Silje Nordnes, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i startnummerordning.


 • 1. Atle Pettersen – World On Fire
 • Låtskrivare: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich, Peter Daniel Newman

 • 2. Raylee – Hero
 • Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac

 • 3. Stavangerkameratene – Who I Am”* (norska versionen)
 • Låtskrivare: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma, Glenn Lyse

 • 4. KiiM – My Lonely Voice
 • Låtskrivare: Kim Rune Hagen, Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg, Niklas Rosström

 • 5. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose
 • Låtskrivare: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen

 • 6. Emmy – Witch Woods
 • Låtskrivare: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck

 • 7. TIX – Fallen Angel” (norska versionen)
 • Låtskrivare: Andreas Haukeland

 • 8. Kaja Rode – Feel Again
 • Låtskrivare: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone, Erika Dahlen

 • 9. Rein Alexander – Eyes Wide Open
 • Låtskrivare: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland

 • 10. IMERIKA – I Can’t Escape
 • Låtskrivare: Erika Dahlen (IMERIKA), Bjørn Olav Edvardsen, Morten Franck, Ben Adams

 • 11. KEiiNO – Monument
 • Låtskrivare: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Rüdiger Schramm

 • 12. Jorn – Faith Bloody Faith
 • Låtskrivare: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 2. KEiiNO – “Monument”
 3. Atle Pettersen – “World On Fire”
 4. KiiM – ”My Lonely Voice”
 5. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 6. Emmy – ”Witch Woods”

Kommentar: Jag är dessvärre inte särskilt imponerad av finalstartfältet i årets Norska MGP, jag tycker att många bidrag är drabbade av ett feltänk och ligger helt ur linje med vad som är relevant 2021. Inte för att vara ålderdiskiminerande, men det faktum att finalstartfältet innehåller två vithåriga äldre herrar (50+are), som seriöst utger sig för att vara antingen stentuffa hårdrockare, eller popmusikalartister, känns kanske inte så uppdaterat. I svenska Melodifestivalen ser vi bara denna typ av artist i mer gammaldagsa sammanhang som i ”Guld och gröna skogar” eller ”Boogieman blues”. Tråkig inställning till ålder kan tyckas, men jag får bara erkänna att jag personligen har svårt att ta ”evigt unga” människor seriöst – och det verkar ju vara en åsikt jag delar med den svenska Melodifestivalens produktion. Nåja. Jag har ju iallafall en mycket klar favorit i startfältet – ett av ytterst få bidrag som verkligen andas 2021: Blåsemaffian ft. Hazel. Jag gillar konceptet fullt ut, och den clubbiga musiken känns helt rätt! Sen är jag visserligen allergisk mot fejkspelandet av instrument i ESC, men då gruppen heter ”Blåsemaffian” får man väl göra ett undantag. Nu är jag ändå införstådd med att ”Monument” kommer att vinna och bli Norges bidrag i ESC – de har fullständigt överlägsna odds. Och även om jag tycker att låten är en sämre version än ”Spirit in the sky”, så är det än låt som inte går att värja sig ifrån. Den är en ”instant earworm”! Kanske lite för mycket så – faktum är att den blir överdramatisk och så pass ”over the top” att man kunde tro att Will Ferrell skrivit den. Det gillar inte jag, men med tanke på att Will Ferrells ”ESC-låtar” blev en sådan överväldigande framgång ifjol (Ni minns väl ”Ja ja ding dong” och ”Husavik”) så blir jag inte det minsta förvånad om jag får se detta i toppen i ESC. Kanske besviken, men absolut inte förvånad.


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. KEiiNO – “Monument”
 2. KiiM – ”My Lonely Voice”
 3. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 4. Raylee – ”Hero”
 5. Emmy – ”Witch Woods”
 6. Rein Alexander – “Eyes Wide Open”

Kommentar: Norge bjuder på en riktigt stark finaluppsättning och därför har det varit extra svårt för mig att utse vem som är bäst. Alla låtarna på topp tre ger jag 5 av 5 poäng till och därför hoppas jag att någon av de tre vinner. KEiiNO kommer tillbaka med en spännande låt och som jag tycker är mognare och bättre än deras förra låt. Jag tror att Norge ligger väldigt bra till att kunna vinna om de får åka till Rotterdam. Sedan får man heller inte glömma KiiM som imponerar med en jättefin ballad och med en fantastisk sångröst. Jag är väldigt imponerad! Sedan är jag också jätteglad att Jorn vann wildcardröstningen för den här finalen behöver verkligen en sådan klassisk rocklåt med en klassiskt skolad rockröst. I min bok får han gärna vara en av toppkandidaterna till segern.

Resterande tre låtar på topp 6 ger jag först och främst till Raylee som än en gång kommer tillbaka med en bra mycket låt och snygg scenshow i Norsk MGP. Jag skulle gärna unna henne segern med. Emmy imponerade på mig i sitt heat med en kaxig låt och coolt scenframträdande och inte minst en underbar sångröst. Och Rein Alexander som jag personligen tycker hade en bättre låt ifjol men han visar på genrebredd och det gillar jag.

Övriga finalister är också jättebra, men ingen av dem tillhör min favoritlista till segern. Skulle någon av de bidragen vinna skulle jag inte bli ledsen för alla låtar har betyg 3 eller mer (av 5) för mig.


 1. KEiiNO – “Monument”
 2. Emmy – ”Witch Woods”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 5. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 6. Kaja Rode – “Feel Again”

Kommentar: Första gången jag hörde ”monument” tänkte jag att den kommer vinna hela Eurovision Song Contest. Jag tycker den är magisk och den är minst lika bra som deras förra bidrag. Så för mig finns ingen annan vinnare! ”Witch woods” är precis i min smak, lite konstig och mystisk och cool. ”Let loose” har ju en otroligt bra beat som jag kommer lyssna på länge, speciellt när jag tränar. ”Faith bloody faith” är helt enkelt väldigt bra rock som verkligen förtjänar sin plats i finalen. Min femma och sexa är bara utfyllnad, där kunde vilka som helst av återstående bidrag hamnat.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Raylee – ”Hero”
 3. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 4. KiiM – ”My Lonely Voice”
 5. Kaja Rode – “Feel Again”
 6. KEiiNO – “Monument”

Kommentar: Nu har Norge ha sitt finalstartfält komplett, efter att det minsann blev ordning på torpet efter wildcard-omröstningen. Det blir en final med bredd, om man bortser från val av språk. Ser jag till min rankning så spiller min förkärlek till hårdrock över än en gång på listan, då Jorn till slut plockar min förstaplats. Men man måste erkänna att ”Faith Bloody Faith” har en av de starkaste refrängerna här! Efter honom kommer Raylee som denna gång lyckas övertyga mig med sin upptempopop, följt av Imerikas mycket ångestladdade ballad. Återstår att se hur det blir, kommer biljetten till Europa vara vigd åt KEiiNO som så sent som för två år sen vann telefonomröstningen i Eurovision? Eller kommer någon annan akt att skrälla?


 1. KEiiNO – “Monument”
 2. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 3. Atle Pettersen – “World On Fire”
 4. Kaja Rode – “Feel Again”
 5. KiiM – ”My Lonely Voice”
 6. Emmy – ”Witch Woods”

Kommentar: Jag är lite kluven. Trots att så gott som alla mina favoriter åkte ut redan i heaten så tycker jag nog ändå att norrmännen lyckats få ihop en rätt så bra final. Ingen låt får lägre än 2 poäng av mig.

Min storfavorit är inte alls otippat Keiino med låten Monument. Låten är visserligen favorit att vinna hos spelbolagen, men jag har en otäck känsla av att utmanaren TIX kommer att vinna, speciellt nu när han till mitt förtret valt att skriva om låten till engelska.

Vinner KEiiNO kan Norge komma att bli min slutgiltiga vinnare i Eurovision i år, men det återstår att se. För gäller det att de väljer ut rätt låt…


 1. KEiiNO – “Monument”
 2. TIX – “Fallen Angel”
 3. Raylee – ”Hero”
 4. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 5. Kaja Rode – “Feel Again”
 6. KiiM – ”My Lonely Voice”

Kommentar: Vilken fantastisk upplaga av Melodi Grand Prix i Norge. Nu är vi framme vid finalen och det finns egentligen ingen låt jag ogillar särskilt mycket. Det skulle väl möjligen vara Emmy med ”Witch Woods“ i så fall. En riktigt stark final med andra ord. Jag hoppas och tror att Norge återigen skickar KEiiNO till Eurovision. Deras låt den här gången är minst lika bra som ”Spirit in the sky” och jag tror Norge skulle ha goda chanser att få till en topplacering ytterligare en gång om man utsåg de.


 1. KEiiNO – “Monument”
 2. KiiM – ”My Lonely Voice”
 3. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 4. Raylee – ”Hero”
 5. Atle Pettersen – “World On Fire”
 6. Emmy – ”Witch Woods”

Kommentar: För mig finns bara en vinnare och det är KEiiNO! Jag har totalt lyssnat och sjungit sönder mig till den låten. Den har allt även om jag tyckte framträdandet var lite för sterilt i min smak. Jag ser gärna att den vinner hela tjottaballängen av alla de bidrag jag hittills lyssnat på. Utöver denna tycker jag att det inte finns en endaste låt som får lägre än godkänt och alla som inte angivits i ovan lista hamnar egentligen på en sjunde plats. Det är för mig en oerhört stark final med låtar jag kommer lyssna på många gånger i olika sammanhang. Heja Norge!

 

Resultat


Foto & copyright: NRK/Julia Marie Naglestad
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir artisten TIX med bidraget “Fallen Angel” som kommer att få representera Norge i Eurovision 2021. Det stod klart i finalen i Norsk Melodi Grand Prix som avgjordes den 20:e februari 2021.

Så här såg det ut när vinnaren framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

Efter fem heats och en wildcardomröstning tittarna röstat in 6 bidrag till finalen. Dessa ställdes mot de 6 bidrag som på förhand valts ut som årets direktkvalificerade bidrag. TV-tittarna kunde sedan med hjälp av onlineröstning vara med och rösta fram vinnaren.

Likt fjolårets final skedde finalröstningen i tre omgångar. Först framfördes bidragen varpå att varje tittare hade möjlighet att dela ut 3 röster till sina favoriter, röster som fick fördelas hursomhelst. Efter den första omgången gick de fyra bidrag som fått flest röster vidare till den andra omgången, där tidigare röster nu nollställdes och publiken fick vardera tre nya röster att dela ut. De två bidrag med flest röster möttes sedan i en avgörande Guldduell där bägge bidragen framfördes på nytt varpå publiken kunde dela ut tre nya röster (tidigare röster hade nollställts). Vinnaren blev den av de två som fått flest röster i den avgörande omgången.

Över 1,5 miljon röster inkom under sändningen.

 

Hela resultatet

Första omgången (12 blev 4)

Bidragen listas utan inbördes ordning inom respektive kategori.

 

Skickades vidare till omgång 2

 

Utslagna efter första omgången

 

Andra omgången (4 blev 2)

Bidragen listas utan inbördes ordning. De två fetmarkerade gick vidare till den avgörande Guldduellen.

 • Blåsemafian ft. Hazel – ”Let Loose”
 • Jorn – “Faith Bloody Faith”
 • KEiiNO – “Monument”
 • TIX – “Fallen Angel”

 

Tredje omgången (den avgörande Guldduellen)

 1. TIX – “Fallen Angel” (380 033 röster)
 2. KEiiNO – “Monument” (281 043 röster)

 

Tycker du att Norge valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

Panelens slutkommentarerOj så fel det kan bli! Det här hade nog vare sig jag eller någon annan utanför Norge räknat med! Det är ett jättedåligt val av Norge måste jag säga, inte i närheten av en nivå som borde funka i ESC. KEiiNO var ju förhandstippad, och ett logiskt val som kanske inte var så bra men hade klarat biffen i ESC. Blåsemaffian hade också varit rimligt. Och hade TIX gjort det här bidraget ironiskt så hade det varit riktigt bra – en humoristisk parodi på Kanye West! Men nu verkar det som att killen faktiskt är seriös. Kom igen: guldkedjor, solglasögon, vita kläder, änglavingar, kedjor och demoner? Vad röker killen? Nej, vi behöver inte fler Gud-imitatörer i ESC. Norge, gör om – gör rätt!Nej, jag är inte helt nöjd med att TIX vann. Det är förvisso en helt okej låt och TIX är duktig som artist, men jag hade andra favoriter i finalen. Däremot är låten inte dålig utan jag får helt enkelt ta och lyssna på den många gånger inför Rotterdam. Kanske blir den min favorit den 18:e maj? Det återstår att se.Vilket skämt! Jag hoppas att Norge åker ut redan i semifinalen! De får noll och inga poäng alls av mig, punkt.

 Okej, lite mer positiva lovord från mig istället. Jag tycker hela Norges uttagning har varit en braksuccé både programmet som sådant men även låtarna. Av de tolv finalbidragen som tävlade så fanns det egentligen inget bidrag jag tyckte särskilt illa om. Trots att jag hade KEiiNO som mitt förstahandsval är jag ändå positiv till Norges utsedda ESC-bidrag. En snygg melodi, snygg scenografi och jag tycker TIX har en behaglig röst. Jag föredrog dock den norska versionen, även om den engelska versionen kanske är mer passande att tävla med i Eurovision. Det blir intressant att se hur det går för Norge i ESC 2021. Minst final borde det ändå kunna bli. Jag noterar att samtliga fyra bidrag som tog sig till Guldfinalen var tävlingsbidrag & uppvisningsbidrag från den första deltävlingen. Det var även första gången sedan år 2016 som samtliga bidrag var på engelska.

 

Avgjorda sändningar

Heats

Heat 1

I det första heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade fyra artister om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades. De tre bidrag som inte gick vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde även direktkvalificerade KEiiNO med sitt finalbidrag Monument och TIX med sitt finalbidrag Ut Av Mørket”. De medverkade dock endast som gästartister.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-16

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:15 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Vi länkar också till studioversionerna.


 • Beady Belle – Playing With Fire
  Låtskrivare: Beate Lech (Beady Belle)

 • Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose
  Låtskrivare: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen

 • Jorn – Faith Bloody Faith
  Låtskrivare: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

 • Stina Talling – Elevate
  Låtskrivare: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Stina Talling – “Elevate”
 2. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Jorn – “Faith Bloody Faith”

Kommentar: Gud vad skönt att äntligen komma igång med de nordiska uttagningarna! Norge är ju alltid en personlig favorit för mig, och jag måste erkänna att det första heatet i Norsk MGP 2021 inte gör mig besviken. Med mycket hög produktionskvalitet och synnerligen modernt sound så känner jag att flera av dessa låtar skulle funka internationellt. Ett problem är kanske dock att de är lite väl radiomässiga, och rent av club-mässiga. Svårt att se hur dessa skulle gestaltas på scenen just därför, vilket skulle kunna ge ”Faith bloody faith” en liten fördel då metal alltid blir bra i tv (eller oftast iallafall). Blir ett tufft heat alltså, men ”Elevate” låter bäst i mina öron. Å andra sidan brukar jag gissa fel i Norsk MGP, så…


Haris valde att inte kommentera bidragen inför sändningen.

 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”

Kommentar: Om jag jämför med ifjol så är det inte den bästa starten på Norsk MGP, däremot är det ingen av de fyra låtarna som är dåliga. Den jag gillar bäst är Jorns låt som jag tycker är den enda låt som har riktigt mycket anamma i sig. Stinas låt är också ganska bra men den kräver sina lyssningar. Samma gäller med Beady Belles respektive Blåsemafians & Hazels låtar för dessa är också bra men det saknas mycket för att de ska bli bäst. Efter att ha lyssnat på låtarna två gånger är det här i alla fall min topp 4.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Förra året hade Norge många bra låtar så jag hoppas att jag kommer få höra minst lika många bra i år. Tycker det börjar helt ok. Jorn’s rocklåt kan ju inte komma annat en etta, riktig bra! Elevate är skön att lyssna på men känns lite tunn, nåt saknas. I låten Let Loose så är det ett riktig skönt beat precis efter refrängen men man måste ju gilla det övriga också och där är det inte lika starkt. Sista låten kommer jag ärligt inte ihåg just nu fastän jag lyssnat säkert 5 gånger idag, så den lär nog inte hamna på min spotifylista. Bra start men jag hoppas den blir bättre till nästa vecka.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Beady Belle – “Playing With Fire”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Stina Talling – “Elevate”

Kommentar: Norrbaggarna kickar redan igång sin uttagning här i januari, med ett startfält som är ganska medelmåttigt. Jag får ju medge att jag som rockräv är ganska partisk när jag sätter Jorn högst upp på min lista (hyfsad heavy metal), samtidigt som jag personligen sett bättre låtar i samma genre i dessa sammanhang. I övrigt är det ganska mycket middle-of-the-road här, man vet vad man får. Om jag satte betyg redan nu hade min ranking praktiskt tagit sett ut som en riktig stege: 4, 3, 2, 1. Positivt däremot är att Norge så här långt lyckats med det jag efterlyst: mer genremässig bredd i startfältet. I alla fall om man jämför med ifjol.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Nej nu är jag besviken. Första heatet håller en tämligen låg kvalité. Playing With Fire & Let Loose skulle lika gärna kunna vara två demoversioner, de tilltalar mig inte alls och känns bara som ren utfyllnad. Inte heller Elevate tilltalar mig och även om den inte låter som demoversion så kan jag knappast förneka att man hört den här ”mörka poplåten” flera gånger förut de senaste åren.

Den enda låten i startfältet jag faktsikt gillade var Faith Bloody Faith Den sticker visserligen ut i startfältet. Men någon vinnare är det inte. Jag tror och hoppas inte att Norges bidrag blir en av dessa fyra låtar.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”

Kommentar: Äntligen har det blivit dags för en ny MGP-upplaga. Även om detta första heat inte alls öppnar lika starkt som fjolårets första heat, så hittar jag en tydlig favorit i Jorn Lande som jag var lite nyfiken att få höra på förhand eftersom min far är ett stort fan av honom sedan lång tid tillbaka. Det var också det enda namnet bland dessa fyra tävlande kandidater som jag kände igen sedan tidigare. Även om metal och rock inte är min favoritgenre, så föll jag pladask för ”Faith Bloody Faith” som känns som en nostalgisk schlagerinspirerad rocklåt med tydliga melodislingor och en rutinerad sångare som har en grymt bra röst. Hoppas norrmännen väljer vidare honom till final annars är min reserv Stina Talling med sin härliga midtempo-poplåt. Det ska även bli väldigt intressant att höra Keiinos tävlingslåt som är direktkvalificerad till finalen redan. Jag kommer sitta bänkad på lördagskvällen och följa sändningen utan tvekan. Det blir en fin uppvärmning inför vår svenska Melodifestival.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Vilken underbar start på årets MGP! Tänk så olika vi kan tycka! En bra blandning av låtstilar, sekvenser av sött, salt, surt och beskt och även om jag allt som oftast inte lyssnar på stilen så föll mina toppoäng på Jorn. När en hederlig rocklåt lyckas sticka ut, då faller jag! Som god tvåa väljer jag Stina Talling. Ju mer jag lyssnar på låten desto mer växer den. Hon påminner mycket om svenska Klara Hammarström i rösten och tror mycket väl hon går hem bland lyssnarna. Men hur det går hem i tv-rutan återstår att se. Blåsemafian ft Hazel har ett bidrag med väldigt skönt gung, som går hem på dansgolvet, men låten känns inte fullkomlig. Missade man refrängen eller var det bara jag? Beady Belle har en bra röst, men låten sätter sig inte alls på minnet. Ska bli spännande att lyssna på bidragen till nästa heat!

 

Resultat av heat 1


Det första heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Beady Belle – Playing With Fire

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Det här resultatet innebär således att Blåsemafian ft. Hazel med bidraget “Let Loose” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Beady Belle med bidraget “Playing With Fire”, Jorn med bidraget “Faith Bloody Faith” och Stina Talling med bidraget “Elevate” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare 6 bidrag redan klara att tävla i finalen, vilka är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Två av dessa bidrag (KEiiNO med Monument och TIX med Ut Av Mørket) framfördes i programmet.

Om du missade programmet går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

Heat 2

I det andra heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade fyra artister om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades. De tre bidrag som inte gick vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde direktkvalificerade Stavangerkameratene med sitt finalbidrag Barndomsgater. De medverkade endast som gästartister.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-23

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Vi länkar också till studioversionerna.


 • Daniel Owen – Psycho
 • Låtskrivare: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen, Marcus Nilsen Ulstad

 • Ketil Stokkan – My Life is OK
 • Låtskrivare: Ketil Stokkan

 • Maria Solheim – Nordlyset
 • Låtskrivare: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik, Maria Solheim

 • Raylee – Hero
 • Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 2. Raylee – ”Hero”
 3. Daniel Owen – ”Psycho”
 4. Maria Solheim – ”Nordlyset”

Kommentar: Jag kan inte sluta älska Ketil Stokkan, som är en av mina absoluta favoritartister i Norge! Självklart är det enormt kul att se honom tillbaka igen, även om han kanske hade sin karriärstopp sisådär runt 1986… Men han håller fortfarande även om han ju givetvis inte kommer med något superrelevant till MGP:n i år. Dock tycker jag ändå att hans bidrag är det klart mest lättlyssnade och mest minnesvärda – emedan det övriga startfältet är en gäspfest. Hade stora förhoppningar på att Raylee skulle toppa förra årets bidrag, men tyvärr blir det en tråkig remake på 80-talshitten ”I need a Hero” med Bonnie Tyler. Vi har hört den förut, och originalet är bättre. Men något säger mig att den ändå går direkt till final – en finalbiljett som jag tycker tilhör Ketil.


Haris valde att inte kommentera bidragen inför sändningen.

 1. Raylee – ”Hero”
 2. Maria Solheim – ”Nordlyset”
 3. Daniel Owen – ”Psycho”
 4. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”

Kommentar: I det här heatet finns det i alla fall två bidrag som sticker ut positivt och det är Raylees och Marias låtar. Bägge är väldigt bra och jag diggar med både i 80-talsvibbarna och i det finstämda och vackra. Daniels låt är helt okej men den behöver sina lyssningar för att bli ännu bättre. Veckans besvikelse är nog Ketils låt som verkar uppskattas en del i panelen men jag förstår faktiskt ingenting av den låten. Ketil sjunger bra och det finns förvisso ett härligt dansbandssound. Men that’s it. Nej, denna vecka måste rätt låt till final och för mig är det Raylee. Något annat vore en skräll!


 1. Raylee – ”Hero”
 2. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 3. Daniel Owen – ”Psycho”
 4. Maria Solheim – ”Nordlyset”

Kommentar: Ett svagt startfält denna vecka i vårt kära grannland. Hade stora förhoppningar på både Raylee och Ketil men det blev verkligen inte som jag väntat mig. Man hör runt om i hela Europa hur 80-talsvibbarna kommer tillbaka vilket är positivt men det betyder inte automatiskt bra för det. För min del kan vem som av mina första tre gå vidare men jag tror Raylee kommer göra det bäst på scen.


 1. Raylee – ”Hero”
 2. Maria Solheim – ”Nordlyset”
 3. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 4. Daniel Owen – ”Psycho”

Kommentar: När jag sitter och recenserar dessa fyra låtar tycker jag att ettan och fyran var givna, medans tvåan och trean fick kastas om lite innan jag till slut satte dem. Att jag satte Raylee högst upp blir faktiskt en riktig skräll med tanke på att jag inte alls haft mycket till övers för hennes tidigare försök. Men nu tycker jag faktiskt att hon klämmer till med en riktigt bra låt, som jag tror kommer kunna gå varm både live och på radio.


 1. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 2. Maria Solheim – ”Nordlyset”
 3. Raylee – ”Hero”
 4. Daniel Owen – ”Psycho”

Kommentar: Skulle säga att veckans heat håller en mer ojämn kvalité jämfört med föregående. I toppen har vi min favorit My Life Is Okay en tämligen skön och lite gammalmodig låt. Jag skulle inte ha något emot att lyssna på den fler gånger. Även låten Nordlyset faller mig i smaken. Men den är lite för långsam och dessvärre chanslös i sammanhanget.

Resterande två bidrag har jag inte mycket till övers för. Raylees låt är en ren nedgradering från fjolårets bidrag Wild. Och min sista plats Psycho är i stort sett bara ett beat som repeteras om och om igen. Ett bottennapp…


 1. Raylee – ”Hero”
 2. Maria Solheim – ”Nordlyset”
 3. Daniel Owen – ”Psycho”
 4. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”

Kommentar: Förra veckan gick varken min förhandsfavorit eller tvåa vidare till final, till min stora besvikelse. Den här gången måste det bara gå vägen för Raylee som var min personliga favorit ifjol. Hennes nya låt är minst lika bra och har härliga 80-talsinfluenser samtidigt som det låter modernt. Hon är i en klass för sig. Finstämda ”Nordlyset” med Maria Solheim gillar jag skarpt, men hon borde vara chanslös. Daniel Owen känns som en spännande artist även om hans musik inte riktigt är min genre. Sen är det slutligen härlig nostalgi att återse Ketil Stokkan som tävlat för Norge i Eurovision två gånger under åren 1986 och 1990 samt ytterligare en gång i MGP 1983, då han kom på andraplats. Tyvärr är låten som han tävlar med 31 år senare alldeles för ointressant och blek.


 1. Raylee – ”Hero”
 2. Daniel Owen – ”Psycho”
 3. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 4. Maria Solheim – ”Nordlyset”

Kommentar: Heat 2 är nog mer minimjölk än mellanmjölk. Nice try, men inte ens i närheten. Musik och sång som ”Nordlyset” kommer aldrig tilltala mig i ESC-sammanhang, varför sista platsen är given. Vaggvisor är inte folkfest! Ketil är en trevlig återkomst, men flörten med två generationer bakåt lämnade mer att önska av låten. Min etta och tvåa kan singla slant om vem som går vidare. Daniel Owen låter spännande och det känns fräscht och modernt, men det finns inget klimax eller en catchy refräng som jag vill ha av en låt i dessa sammanhang, oftast. Därför blir ”Hero” min etta, men jag förstår inte varför man tjyvar av Bonnie Tyler så mycket att det känns mer som en reviderad cover. Däremot ser jag fram emot liveframträdandet, där kan det hända att man ändrar sig!

 

Resultat av heat 2


Det andra heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Ketil Stokkan – ”My Life is OK”
 2. Daniel Owen – ”Psycho”

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Raylee – ”Hero”
 2. Maria Solheim – ”Nordlyset”

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Daniel Owen – ”Psycho”
 2. Raylee – ”Hero”

 

Det här resultatet innebär således att Raylee med bidraget ”Hero” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Daniel Owen med bidraget ”Psycho”, Ketil Stokkan med bidraget ”My Life is OK” och Maria Solheim med bidraget ”Nordlyset” får än en gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare sju bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Stavangerkameratene med sitt finalbidrag Barndomsgater som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 

Heat 3

I det tredje heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade fyra artister om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades. De tre bidrag som inte gick vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde direktkvalificerade Kaja Rode med sitt finalbidrag Feel Again. Hon medverkade dock endast som gästartist.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-30

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:15 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till studioversionerna.

 • Big Daddy Karsten – Smile
 • Låtskrivare: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset, Pål Gauslaa Sivertzen

 • Dinaye – Own Yourself
 • Låtskrivare: Christian Ingebrigtsen, David Thulin, Dina Matheussen

 • Emmy – Witch Woods
 • Låtskrivare: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck

 • Ole Hartz – Vi er Norge
 • Låtskrivare: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen, Petter Bjørklund Kristiansen

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Dinaye – ”Own Yourself”
 2. Emmy – ”Witch Woods”
 3. Big Daddy Karsten – ”Smile”
 4. Ole Hartz – ”Vi er Norge”

Kommentar: Detta är i mina öron den klart bästa delfinalen hittills i MGP, här har vi fyra låtar med pondus och känsla – och en rejäl gnutta kaxighet. Överlag moderna tongångar, men med lite mer personlighet än förrut – framförallt tycker jag att ”Own yourself” tydliggör detta bäst. Det är glädje, modern pop och en del sentimentalitet – men framförallt bra framfört av en bra artist. Dinaye känns som en vinnarkandidat! Även Emmy och Big Daddy Karsten kommer med minnesvärda låtar, men har svårt att visualisera hur de kommer fungera live. Ole Hartz fotbollslåt i Nordman-tappning känns som en jumbokandidat just nu, men den kanske är jättesnygg live. Blir spännande att se!


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 2. Dinaye – ”Own Yourself”
 3. Emmy – ”Witch Woods”
 4. Big Daddy Karsten – ”Smile”

Kommentar: Njae, det här heatet håller tyvärr inte lika hög klass som de två föregående har gjort. Även om det inte är fel på någon av de fyra låtarna som tävlar så känns det snarare som att alla är lika bra och tar ut varandra på olika sätt. Den jag tror har störst chans att gå vidare är Ole Hartz låt med tanke på att den blir lite som en arenalåt för Norge samtidigt som jag inte räknar ut någon av de andra tre heller. Det är svårt att välja och jag räknar därför med i avsaknad efter väldigt bra framträdanden av särskilt Raylee och KEiiNO att det kan nog bli väldigt jämna dueller denna gång.


 1. Emmy – ”Witch Woods”
 2. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 3. Big Daddy Karsten – ”Smile”
 4. Dinaye – ”Own Yourself”

Kommentar: En trevlig omgång må jag säga. Den enda låten för mig är helt klart ”witch woods”. Den är unik, lite mörk men ändå cool. Hoppas på ett fantastiskt framträdande. Min tvåa är två låtar i en. Underbara verser med medeltida toner som faller mig helt i smaken men när refrängen går över till en slags fotbollssång förstör den alltihopa, tyvärr. Har svårt att se vem som skulle kunna vinna det här heatet för det är ganska jämnt. Så länge inte ”own yourself” vinner blir jag nöjd.


 1. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 2. Dinaye – ”Own Yourself”
 3. Big Daddy Karsten – ”Smile”
 4. Emmy – ”Witch Woods”

Kommentar: Näe, nu har Norge igen trillat ner i bottenträsket för mig. Till skillnad från de förra deltävlingarna där jag hade en rätt så tydlig etta så finns det ingen av dessa som jag tycker ens förtjänar att gå vidare. Både ”Smile” och ”Witch Woods” fick mig att plocka fram skämskudden när jag hörde dem. Även den jag har högst upp fick mig att klia lite i huvudet. Vad försöker den förmedla? Kanske ett skämtbidrag där jag missar humorn pga språkbarriären… jädrar vad negativ jag låter.


 1. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 2. Dinaye – ”Own Yourself”
 3. Emmy – ”Witch Woods”
 4. Big Daddy Karsten – ”Smile”

Kommentar: Bortsett från min etta Vi er Norge så tycker jag överlag att låtarna är tämligen dåliga. Own Yourself låter som en sämre version av What’s The Pressure (Belgien 2016), Witch Woods misslyckas med att trollbinda och obehagar istället och Smile är så intetsägande att den inte ens är värd att kommentera.

Börjar nästan undra om våra grannar i Norge gjort upp på förhand att Keiino skall vinna hela tävlingen. Skulle inte förvåna mig med tanken på låtkvalitén hittills…


 1. Big Daddy Karsten – ”Smile”
 2. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 3. Dinaye – ”Own Yourself”
 4. Emmy – ”Witch Woods”

Kommentar: Norges tredje deltävling levererar inte lika högt som de två inledande deltävlingarna. Det är inte så att någon låt är dålig, men jag saknar precis som många av mina panelkollegor en tydlig personlig favorit. Det blir säkerligen jämna dueller. Jag bryr mig inte jättemycket om vem som går vidare till final, då ingen av dessa fyra kandidater kommer finnas med på min totala topp-5-lista ändå. Big Daddy Karsten eller Ole Hartz vill jag ha vidare i alla fall. Deras låtar är mest medryckande.


 1. Big Daddy Karsten – ”Smile”
 2. Emmy – ”Witch Woods”
 3. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 4. Dinaye – ”Own Yourself”

Kommentar: Jag är lite konfunderad över urvalet till de olika heaten. Vad är det man vill med tävlingen? Känner rent spontant att ingen utav de 4 bidragen är finalmaterial för ESC även om ingen av dem har varit dåliga. Kanske jag har haft en dålig dag när jag lyssnat! Men, Ole börjar så bra i första versen och jag älskar fiolerna, men sen dör hela känslan när refrängen tar vid. Dinaye framför en låt som påminner alldeles för mycket av en gammal popdänga. Emmys låt är mer originell, men det är ändå inte en låt som fastnar på minnet. Sen har vi min etta, Big Daddy Karsten med sin ”Smile”. Jag är inte mycket för snacksång som det är i verserna, men refrängen är bra. Fast, jag kommer inte ihåg mycket av den heller. Nu lägger jag min tilltro till heat 4

 

Resultat av heat 3


Det tredje heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Dinaye – Own Yourself
 2. Big Daddy Karsten – Smile

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Emmy – Witch Woods
 2. Ole Hartz – Vi er Norge

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Big Daddy Karsten – Smile
 2. Emmy – Witch Woods

 

Det här resultatet innebär således att Emmy med bidraget ”Witch Woods” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Big Daddy Karsten med bidraget ”Smile”, Dinaye med bidraget ”Own Yourself” och Ole Hartz med bidraget ”Vi er Norge” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare åtta bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Kaja Rode med sitt finalbidrag Feel Again som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 

Heat 4

I det fjärde heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade fyra artister om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades. De tre bidrag som inte gick vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde direktkvalificerade Atle Pettersen med sitt finalbidrag World On Fire. Han medverkade dock endast som gästartist.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-06

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till studioversionerna.


 • KiiM – My Lonely Voice
 • Låtskrivare: Kim Rune Hagen, Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg, Niklas Rosström

 • Landeveiens Helter – Alt det der
 • Låtskrivare: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen, Thor-Erik Claussen

 • Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 • Låtskrivare: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha, Mikkel Gaup

 • Royane – Circus
 • Låtskrivare: Royane Harkati (Royane)

 

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. KiiM – ”My Lonely Voice”
 2. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 3. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 4. Royane – ”Circus”

Kommentar: Denna gång känns det ganska lätt att rangordna bidragen i Norsk MGP! I detta starfält ser jag två bidrag som klara favoriter, kanske främst för att de upprätthåller en någorlunda stark ESC-koppling samtidigt som att de är moderna och välproducerade. ”My lonely voice” känns som en potentiell vinnarkandidat, med en låt som lutar sig lite mot ”Arcade” men ändå behåller lite egenheter. Kan bli en låt att hålla ett öga på i finalen! Även ”Pages” med sin väldigt fina jojk skulle passa skukt bra i Eurovision, men då KEiiNO redan är i final så känns det som att den nischen redan är tagen. Kan kanske dock känna att ”Pages” är en bättre låt än ”Monument”, men KEiiNO är ju betydligt folkligare och mer kända så de har nog ändå övertaget ifall de skulle mötas i finalen.


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. KiiM – ”My Lonely Voice”
 2. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 3. Royane – ”Circus”
 4. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”

Kommentar: Jag tycker Norge bjuder på ett starkt heat med åtminstone två riktigt starka segerkandidater: KiiM och Landeveiens Helter. Bägge dessa bidrag tycker jag mycket om och jag hoppas att någon av dem vinner. Det hade varit roligt om KiiM kunde vinna för den låten tycker jag sticker ut som en av årets vinnarbidrag! När det gäller Royanes låt så tog det mig i alla fall två lyssningar att gilla den till en okej nivå, den är ganska bra men jag tycker att det saknas något som gör den ännu bättre. Kanske behöver jag se själva scenframträdandet för att kunna ta in Circus helt och hållet. Den låt som jag gillar minst denna vecka är Marianne & Mikkel. De framför ingen dålig låt men i studioversion blir den inte jättebra jämfört med t.ex. KEiiNO vars låt sätter sig direkt. Även den låten kanske behöver genomgå ett liveframträdande för att den ska bli ännu bättre.


 1. Royane – ”Circus”
 2. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 3. KiiM – ”My Lonely Voice”
 4. Landeveiens Helter – ”Alt det der”

Kommentar: För mig är detta Norges svagaste heat. Tycker egentligen inte om någon låt speciellt mycket. Visst har Kiim en bra och annorlunda röst men att framföra en låt som låter precis som förra årets vinnare (”Arcade”) blir ett bottennapp.


 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 2. KiiM – ”My Lonely Voice”
 3. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 4. Royane – ”Circus”

Kommentar: Detta heat är i alla fall ett fall framåt om jag jämför med det förra. Framför allt känner jag att jag har en låt jag kan värdera högre i konkurrensen. ”Pages” har en av det härligaste refrängerna i Norges uttagning i år, KEiiNOs jojkare får se upp! I övrigt är startfältet mer jämtjockt, förutom att jag återigen känner att jag velat kasta undan min personliga jumbo.


 1. Royane – ”Circus”
 2. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 3. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 4. KiiM – ”My Lonely Voice”

Kommentar: Det första som slår mig är att alla låtarna i det här heatet faktiskt är bra. Jag skulle kunna tänka mig att skicka vidare allihopa då de är klart bättre än flera av bidragen som redan kvalificerat sig för finalen.

Bra där Norge, fortsätt så.


 1. KiiM – ”My Lonely Voice”
 2. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 3. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 4. Royane – ”Circus”

Kommentar: Förra veckan var jag lite väl snabb med att avhandla kvaliteten på låtarna i den tredje deltävlingen, men efter att ha sett programmet tycker jag att framträdandena höjde låtarna. Då var det dags för den näst sista deltävlingen och här bjuds vi på ytterligare ett starkt startfält där min förhandsfavorit denna veckan är KiiM med den finstämda balladen ”My Lonely Voice”. Han har en jättefin stämma och låten är riktigt pampig. Tycker även att Landveiens Helter har en väldigt medryckande och härlig låt som jag heller inte hade haft något emot om den fick en finalplats.


 1. KiiM – ”My Lonely Voice”
 2. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 3. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 4. Royane – ”Circus”

Kommentar: Jag kommer aldrig vara en fan av heat, deltävlingar och andra chansen osv – jag anser att man inte alls ger bidrag samma förutsättningar att slåss om vinsten. Men, inte desto mindre tycker jag till om de upplägg som finns på bordet. Detta heat känns starkare än det föregående. Om jag börjar bakifrån så nämner jag ”Circus” – det här en musikstil som inte tilltalar mig alls. En låt där det heller inte händer något alls, utan känns monoton. Min tvåa och trea hamnar lite på samma plats pga att jag tycker verserna är svaga. Båda har däremot refränger som tilltalar och ger mersmak. Landveiens Helter är lite som Norges svar på en version av svenska GES, det funkar och är sångvänligt. ”Pages” med sin jojk i refrängen är helt ok, men har inget att sätta emot KEIINO. Min första placering blir KiiM med ”My lonely voice”. Han framför sin ballad med en ursnygg, stark röst och låten frambringar rysningar 2 minuter in i låten.

 

Resultat av heat 4


Det fjärde heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 2. Landeveiens Helter – Alt det der

 

Duell 2 (i startordning)

 1. KiiM – My Lonely Voice
 2. Royane – Circus

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 2. KiiM – My Lonely Voice

 

Det här resultatet innebär således att KiiM med bidraget ”My Lonely Voice” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Landeveiens Helter med bidraget ”Alt det der”, Marianne Pentha & Mikkel Gaup med bidraget ”Pages” och Royane med bidraget ”Cirkus” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare nio bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Atle Pettersen med sitt finalbidrag “World On Fire” som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 

Heat 5

I det femte och sista heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kom fyra artister att tävla om den sista finalplatsen som går direkt från heaten. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka sedan möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades. De tre bidrag som inte gick vidare denna gång får möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde direktkvalificerade Rein Alexander med sitt finalbidrag Eyes Wide Open. Han medverkade dock endast som gästartist. I och med det har alla direktkvalificerade bidrag framförts innan finalavgörandet.

På grund av långvariga ryggsmärtor kom Silje Nordnes att ersätta Ingrid Gjessing Linhave som programledare i detta heat.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-13

 • Tid:
 • 19:55 – ~21:15 CET

 • Programledare:
 • Silje Nordnes, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till studioversionerna.

 • Ane.Fin – Walking In My Sleep
 • Låtskrivare: Ane Caroline Finstad (Ane.Fin), Niklas Rosström, Espen Andreas Fjeld, Kim Rune Hagen, Vebjørn Jernberg

 • IMERIKA – I Can’t Escape
 • Låtskrivare: Erika Dahlen (IMERIKA), Bjørn Olav Edvardsen, Morten Franck, Ben Adams

 • RIVER – Coming Home
 • Låtskrivare: Thomas Heiland, Lennart Karlsen, Magnus Claussen, Simen Meland Handeland, Tommy La Vardi

 • TuVeia – Bli med meg på gar’n
 • Låtskrivare: Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen, Sarah A. V. Johnston

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 2. RIVER – ”Coming Home”
 3. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”
 4. IMERIKA – ”I Can’t Escape”

Kommentar: Nja, det här var nog ett av de svagaste startfälten i år, jag kan inte ärligt säga att jag hittar någon låt här som förtjänar en finalplats. Tempot är lågt, man gör lite för att sticka ut eller skapa något mer minnesvärt. Det mest uttrycksfulla här är ju dessutom tyvärr TuVeias bidrag, som snarare gränsar till buskis än något annat. Har mycket svårt att se något av detta klara sig i konkurrensen dessvärre.


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. RIVER – ”Coming Home”
 2. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 3. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 4. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”

Kommentar: Det sista heatet i Norge är helt okej men jag saknar topplåtarna. Däremot finns det i alla fall två bra låtar här och det är RIVER och IMERIKA. Visst, vi har hört den typen av låtar förr men jag gillar den typen av genrer och därför sätter jag dem etta och tvåa. Resterande låtar är personligen inte min smak men jag kan förstå om de möjligen går hem hos andra.


 1. RIVER – ”Coming Home”
 2. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 3. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 4. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”

Kommentar: Så var vi framme vid de sista låtarna i Norge. Den enda av dessa jag kommer lyssna på i framtiden är låten ”Coming home”. Ju äldre jag blir desto mer gillar jag countrysoundet och låtar som går åt det hållet. Denna ger verkligen en skön feeling!


 1. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 2. RIVER – ”Coming Home”
 3. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 4. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”

Kommentar: Sista heatet ut och jag har återigen, precis som inför 2020, inte hittat någon klar favorit i år i Norge. En sak jag tycker mig se är att i de flesta heaten återkommer samma trend för mig, en låt jag tycker är bra, en som är okej, en som är totalt ointressant, och en som får mig att plocka fram skämskudden. ”I Can’t Escape” är den som tar förstaplatsen här, mest för att det vilar en ångestkänsla över låten som jag brukar vara svag för.


 1. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”
 2. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 3. RIVER – ”Coming Home”
 4. IMERIKA – ”I Can’t Escape”

Kommentar: Något ojämn kvalité på veckans bidrag. I can’t escape är så pass seg att man knappt orkar lyssna på hela låten. Coming home har man redan hört ett antal gånger förr, låten är så obetydlig att den inte ens är värd att kommentera. Å andra sidan så är jag väldigt förtjust i Walking in my sleep, och Bli med meg på gar’n känns som en uppföljare till min melodifestivalvinnare från fjolåret, dvs Piga & Dräng. Om inte Keiino vinner hela tävlingen hoppas jag att TuVeia gör det.


 1. RIVER – ”Coming Home”
 2. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 3. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”
 4. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”

Kommentar: Okej. Det har blivit dags för den sista deltävlingen i Norge och här finner jag två låtar som är i en klass för sig. Jag pratar naturligtvis om IMERIKA med hennes vemodiga, känslosamma och mäktiga ballad ”I Cant’t Escape” och RIVER med den upplyftande och renodlade countrypop-låten ”Coming Home”. Resterande två låtar har inget i en final att göra. Men lite udda och kul är ju ”Bli med meg på gar’n” får jag ändå erkänna. Mellanakten denna vecka blir den redan finalklara Rein Alexander som var en av mina personliga favoriter i MGP 2020. Ska bli väldigt intressant att höra och se vad han har för uppföljare till ”One Last Time” som ifjol tävlade sig fram till final och väl där blev oplacerad. Sen vill jag även påminna om Wildcard-rundan som sänds på måndag. Samtliga 15 utslagna bidrag från deltävlingarna tävlar om en plats i finalen. I skrivande stund består startfältet av 12 bidrag men ytterligare 3 tillkommer som slås ut i denna deltävlingen på lördag.


 1. IMERIKA – ”I Can’t Escape”
 2. RIVER – ”Coming Home”
 3. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 4. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”

Kommentar: TuVeia är inte typen av musik som direkt tilltalar mig, men tycker refrängen är lite catchy på något enkelt vis ändå. Medryckande alla-sjunger-med-på-dansgolvet-låt! ”Walking in my sleep” har ett snyggt funkigt beat, men låten växer inte tillräckligt. Jag gillar River med sin hemkänsla och påminnelsen till vår egna Victor Crone. Men, den som sticker ut är för mig IMERIKA. Det börjar mest sorgligt och segt, men vemodet rullar in samtidigt som låten växer och blir den jag placerar i topp. Alla bidrag har något att komma med vare sig det är ett snyggt sound eller känsla, men ingen av dessa är bidrag som jag ser som Norges vinnare i år.

 

Resultat av heat 5


Det femte och sista heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. TuVeia – Bli med meg på gar’n
 2. RIVER – Coming Home

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Ane.Fin – Walking In My Sleep
 2. IMERIKA – I Can’t Escape

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. RIVER – Coming Home
 2. IMERIKA – I Can’t Escape

 

Det här resultatet innebär således att IMERIKA med bidraget ”I Can’t Escape” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Ane.Fin med bidraget ”Walking In My Sleep”, RIVER med bidraget ”Coming Home” och TuVeia med bidraget ”Bli med meg på gar’n” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Omröstningen som innehåller 15 bidrag inleds i samband med den TV-sändning som sker på måndag (den 15:e februari).

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare tio bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Rein Alexander med sitt finalbidrag Eyes Wide Open som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 

Wildcardröstningen

I wildcardröstningen i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade de 15 bidrag som ej kvalade vidare till final från de fem heaten om att få den sista finalplatsen i startfältet. Omröstningen avgjordes enbart av publiken.

Till skillnad från heaten avgjordes denna omröstning från en radiostudio hos NRK den 15:e februari, vilket gjorde att artisterna inte kunde uppträda på nytt. Istället visades bandade inslag från heaten. Programledartrion Silje Nordnes, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh var dock på plats utan undantag.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-15

 • Tid:
 • 20:00-21:00 samt 21:20-23:00 CET

 • Programledare:
 • Silje Nordnes, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • Radiostudio, NRK

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk del 1 | Länk del 2

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Startfältet fylls på vartefter respektive tävlande blir klar för omröstningen vilket sker i samband med att varje heat avgörs.


 • Ane.Fin – Walking In My Sleep
 • Låtskrivare: Ane Caroline Finstad (Ane.Fin), Niklas Rosström, Espen Andreas Fjeld, Kim Rune Hagen, Vebjørn Jernberg

 • Beady Belle – Playing With Fire
 • Låtskrivare: Beate Lech (Beady Belle)

 • Big Daddy Karsten – Smile
 • Låtskrivare: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset, Pål Gauslaa Sivertzen

 • Daniel Owen – Psycho
 • Låtskrivare: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen, Marcus Nilsen Ulstad

 • Dinaye – Own Yourself
 • Låtskrivare: Christian Ingebrigtsen, David Thulin, Dina Matheussen

 • Jorn – Faith Bloody Faith
 • Låtskrivare: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

 • Ketil Stokkan – My Life is OK
 • Låtskrivare: Ketil Stokkan

 • Landeveiens Helter – Alt det der
 • Låtskrivare: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen, Thor-Erik Claussen

 • Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 • Låtskrivare: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha, Mikkel Gaup

 • Maria Solheim – Nordlyset
 • Låtskrivare: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik, Maria Solheim

 • Ole Hartz – Vi er Norge
 • Låtskrivare: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen, Petter Bjørklund Kristiansen

 • RIVER – Coming Home
 • Låtskrivare: Thomas Heiland, Lennart Karlsen, Magnus Claussen, Simen Meland Handeland, Tommy La Vardi

 • Royane – Circus
 • Låtskrivare: Royane Harkati (Royane)

 • Stina Talling – Elevate
 • Låtskrivare: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

 • TuVeia – Bli med meg på gar’n
 • Låtskrivare: Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen, Sarah A. V. Johnston

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 2. Stina Talling – Elevate
 3. Dinaye – Own Yourself
 4. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 5. Ketil Stokkan – My Life is OK

Kommentar: Jag vill att Marianne Pentha & Mikkel Gaup ska bli finalens wildcard därför att det är det bidraget som bäst förvaltar den etno-samiska musiken i tävlingen. Jag är inte det minsta såld på KEiiNO:s bidrag i finalen i år, då jag tycker man förlorat all den mystik som gör samisk musik så bra. ”Pages” lyckas förvalta den mystiken oerhört bra, och i mina öron är det låten som förtjänar att vara ”Spirit in the sky”:s efterträdare.


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. RIVER – ”Coming Home”
 3. Daniel Owen – Psycho
 4. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 5. Dinaye – Own Yourself

Kommentar: Jag vill att Jorn ska bli finalens wildcard därför att det saknas en tydlig rocklåt i finalen. Det finns självklart många andra bra låtar både i denna wildcardtävling och av de som redan är i final, och för att göra finalen ännu bättre tycker jag att Jorn skulle förtjäna att hamna där. Om han inte blir vald hoppas jag på att det annars blir RIVER, Daniel Owen, Ole Hartz eller Dinaye, för de har också låtar som finalen saknar. Tyvärr tror jag ingen av de som tävlar i denna utslagsrunda kommer att ha med segern att göra den 20:e februari men alla är i alla fall uppmuntrande och intressanta.


 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. RIVER – ”Coming Home”
 3. Stina Talling – Elevate
 4. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 5. Daniel Owen – Psycho

Kommentar: Jag vill att Jorn ska bli finalens wildcard därför att det behövs verkligen mer rock och country i Eurovision Song Contest. Håller alltså en extra tumme för min tvåa RIVER också.


 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 3. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 4. Beady Belle – Playing With Fire
 5. RIVER – ”Coming Home”

Kommentar: Jag vill att Jorn ska bli finalens wildcard därför att, precis som Holllac16 skriver ovan, det behövs en rocklåt i finalen. Kan säga att ”Faith Bloody Faith” och ”Pages” är mil bättre än övriga 13, så att ranka en topp 5 var inte lätt.


 1. TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”
 2. Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 3. Royane – Circus
 4. Jorn – Faith Bloody Faith
 5. Ketil Stokkan – My Life is OK

Kommentar: Jag vill att TuVeia ska bli finalens wildcard, det finnsen tämligen enkel anledning. Som jag nämnde redan förra så hoppas jag att om inte Keiino vinner, att TuVeia gör det istället. Det är skön & rolig låt som man blir glad av. Dessutom så svämmar det ju knappast över av norskspråkiga bidrag i finalen. Bli med meg på gar’n skulle komma in som en frisk fläkt i sammanhanget.


 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Big Daddy Karsten – Smile
 3. Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 4. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 5. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”

Kommentar: Jag vill att Jorn ska bli finalens wildcard först och främst. Jag stämmer in i åsikterna om att finalen saknar en rocklåt. Jorn är en erfaren artist med en riktigt bra sångröst och låten hans är riktigt pampig.


 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 3. RIVER – ”Coming Home”
 4. Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 5. Stina Talling – Elevate

Kommentar: Jag vill att Jorn med “Faith Bloody Faith” ska bli finalens wildcard därför att låten är lite av en käftsmäll i sammanhanget. Tävlingen behöver en riktigt bra rocklåt, med en text och melodi som fäster och borde i min mening gått vidare i sitt heat.

 

 

Resultat av Wildcardröstningen


Publiken har röstat och efter en sammanställning är det Jorn med bidraget ”Faith Bloody Faith” som kommer att bli wildcard i finalen i årets Norsk Melodi Grand Prix. I och med detta är finalstartfältet om 12 bidrag nu komplett!

 

Vad hände?

I de fem heaten som har avgjorts under januari och februari har publiken kunnat rösta vidare en låt per program medan resterande bidrag har slagits ut. Däremot gavs de utslagna bidragen en ny chans att ta sig tillbaka till tävlingen igen genom att bli framröstade av publiken till att bli finalens wildcard. Vinnaren är nu utsedd vilket innebär att de resterande 14 låtarna som inte fick chansen har röstats ut och tävlar inte längre om att bli Norges representant i Eurovision 2021.

Jorn, dvs. wildcardet, kommer nu att ställas mot de fem bidrag som gick vidare till finalen från heat 1-5 samt de 6 bidrag som valdes ut som direktkvalificerade bidrag.

 

Utröstade bidrag (utan inbördes ordning)

 • Ane.Fin – ”Walking In My Sleep”
 • Beady Belle – Playing With Fire
 • Big Daddy Karsten – Smile
 • Daniel Owen – Psycho
 • Dinaye – Own Yourself
 • Ketil Stokkan – My Life is OK
 • Landeveiens Helter – ”Alt det der”
 • Marianne Pentha & Mikkel Gaup – ”Pages”
 • Maria Solheim – ”Nordlyset”
 • Ole Hartz – ”Vi er Norge”
 • RIVER – ”Coming Home”
 • Royane – Circus
 • Stina Talling – Elevate
 • TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera