Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belarus NF 2020


BELARUS UTTAGNING. TV-bolaget BTRC skulle ha valt ut Belarus artist och tävlingsbidrag via ett internval, men efter att de levererat två bidrag som EBU inte kunde godkänna (p.g.a. att bidragen bröt mot tävlingsreglerna) fick inte Belarus delta.

Den 1:a juli 2021 blev BTRC även avstängda från sitt EBU-medlemskap. Avstängningen är på minst tre år, vilket gör att Belarus tidigast kan delta igen från och med Eurovision 2025. Avstängningen gäller även medverkan i Junior Eurovision Song Contest.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen