Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belarus NF 2020

Belarus NF 2022 »


BELARUS UTTAGNING. TV-bolaget BTRC valde ut Belarus artist och sitt tävlingsbidrag via ett internval. Valet kan dock komma att justeras p.g.a. att bidraget som valts ut bryter mot tävlingsreglerna som EBU har satt upp.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Internval (artist och bidrag)
  • Uttagningsdatum:
  • 9:e mars 2021
  • Artist:
  • Galasy ZMesta
  • Låt:
  • Inte presenterat
  • Låtskrivare:
  • Inte presenterat

Under vecka 10 presenterade det belarusiska TV-bolaget BTRC Belarus artist- och bidragsval som man hade tänkt att skicka till årets Eurovision. Valet hade föregåtts av en nationell antagning i januari och resulterade i att gruppen Galasy ZMesta med låten “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” hade valts ut. Det dröjde inte sedan länge förrän kritik kom mot valet då framförallt låtens text innehåller politiskt budskap, något som bryter mot Eurovisions tävlingsregler. I sociala medier gick flera olika fansidor från olika länder ut och sade att de inte tänker bedöma låten i det skick som den presenterats i.

Under torsdagen den 11:e mars gick EBU ut med ett meddelande om att de har beslutat att inte godkänna “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” som tävlingsbidrag, i alla fall inte i den version som presenterats i början av veckan. BTRC får istället två val: antingen att skriva om låten så att den godkänns av regelverket eller välja ut en ny sång till gruppen som godkänns av regelverket. Skulle inget av dessa alternativ uppnås kommer EBU att diskvalificera Belarus från Eurovision 2021. Med andra ord: fortsättning följer!

Notering: I och med beskedet plockades även den officiella videon till “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” bort från Eurovision.tv:s YouTube-kanal.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen