Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tyskland NF 2019

Tyskland NF 2021 »


TYSKLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det tyska TV-bolaget NDR ut Tysklands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Länge var det tyst från NDR/ARD om hur Tyskland skulle välja artist och bidrag till 2020. Det var först i början av februari som beskedet kom att ett internval stod för dörren. Processen liknade dock den som Schweiz hade haft, dvs. att interna jurygrupper fick rösta fram en vinnare.

Uttagningen hade redan startat i april 2019 då närmare 2,6 miljoner tyskar fick en förfrågan om att delta i valet att utse Tysklands nästa representant. Av dessa fick drygt 15 000 personer rangordna hur tio slumpmässigt utvalda Eurovision-bidrag i 2019 års tävling placerade sig. De hundra bästa gissningarna fick sedan ingå i den publikpanel som tillsammans med en expertjury fick rösta fram Tysklands representant till Eurovision 2020.

Den artist och låt som vann omröstningen var sångaren Ben Dolic med bidraget ”Violent Thing”, som Borislav Milanov, Peter St. James, Dag Lundberg, Jimmy Thorén och Connor Martin stod bakom på upphovssidan.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Tyskland redan varit klar för finalen (i och med att de tillhör de direktkvalificerade länderna).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen