« Storbritannien NF 2019

Storbritannien NF 2021 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. TV-bolaget BBC har bekräftade under hösten 2019 att man skulle genomföra en ny uttagning för Storbritanniens till Eurovision 2020. Först i februari bekräftades det hela som ett internval.

Det var BBC Studios som i september 2019 lämnade beskedet att man har valt att söka ett samarbete med skivbolaget BMG UK som har möjlighet att ta fram en låt och artist med internationell standard som ska tävla för Storbritannien i Eurovision 2020.

Den 27:e februari presenterade brittiska BBC att det blir singer-songwritern James Newman med bidraget “My Last Breath” som kommer att tävla för Storbritannien i Rotterdam. Låten har han gjort tillsammans med låtskrivarna Adam Argyle, Ed Drewett och Iain James. I samband med presentationen släpptes låten officiellt på olika streamingtjänster, och dessutom finns en musikvideo! Se den här nedan:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen