Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Storbritannien NF 2019

Storbritannien NF 2021 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det brittiska TV-bolaget BBC ut Storbritanniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

TV-bolaget BBC bekräftade under hösten 2019 att man skulle genomföra en ny uttagning för Storbritanniens till Eurovision 2020. Det var BBC Studios som i september 2019 lämnade beskedet att man hade valt att söka ett samarbete med skivbolaget BMG UK som har möjlighet att ta fram en låt och artist med internationell standard som ska tävla för Storbritannien i Eurovision 2020.

Om det här sedan skulle innebära ett internval framgick inte förrän BBC i slutet av februari 2020 meddelade att de internt utsett sångaren James Newman med bidraget ”My Last Breath” som representant för Storbritannien i Eurovision 2020. Låten har han gjort tillsammans med låtskrivarna Adam Argyle, Ed Drewett och Iain James. I samband med presentationen släpptes låten officiellt på olika streamingtjänster, utöver att den också släpptes på YouTube. Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Storbritannien redan varit klar för finalen (i och med att de tillhör de direktkvalificerade länderna).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »