« Storbritannien NF 2019

Storbritannien NF 2021 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. TV-bolaget BBC har bekräftat Storbritanniens deltagande i Eurovision 2020, men däremot inte sagt genom vilken slags uttagning som man ska välja ut sin artist och sitt tävlingsbidrag.

I september kom BBC Studios med besked att man har valt att söka ett samarbete med skivbolaget BMG UK som har möjlighet att ta fram en låt och artist med internationell standard som ska tävla för Storbritannien i Eurovision 2020. Om denna ändring innebär att BBC stryker användandet av uttagningen Eurovision: You Decide (som använts mellan åren 2016-2019) framgår inte av den nyhet som kom. Så oavsett om detta innebär ett brittiskt internval eller ännu en final får vi återkomma om det vid ett senare tillfälle.

 

Panelen tycker till!

Om Storbritannien håller i någon form av uttagning kommer vi i den mån vi hinner med tycka till om deras tävlingsbidrag, antingen inför eller efter sändningen/sändningarna. Ni kommer även få ta del av panelens personliga topplistor. Skulle det istället bli ett internval kommer vi bara ge ett helhetsomdöme om valet av artist och låt.

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Storbritannien har valt sin representant till Eurovision 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen