Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Spanien NF 2019

Spanien NF 2021 »


SPANIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det spanska TV-bolaget RTVE ut Spaniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter ett par år med publika uttagningar, dock med sämre slutplaceringar i Eurovision, valde RTVE att skrota planerna på en ny uttagning för att istället utse artist och bidrag internt. Valet föll på sångaren Blas Cantó som vid två tillfällen försökt få tävla för Spanien i Junior Eurovision 2004 och sedan i Eurovision 2011. Först nu skulle han få sin chans. Spanien var också väldigt tidiga med att bekräfta sitt artistval då man kom med beskedet den 5:e oktober 2019.

Tävlingsbidraget ”Universo” som Blas själv var med och gjorde tillsammans med Dan Hammond, Ashley Hicklin, Dangelo Ortega och Mikolaj Trybulec, släpptes officiellt den 30:e januari 2020. Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Spanien redan varit klar för finalen (i och med att de tillhör de direktkvalificerade länderna).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen