« Spanien NF 2019

Spanien NF 2021 »


SPANIENS UTTAGNING. TV-bolaget RTVE har bekräftat Spaniens deltagande i Eurovision 2020, och meddelat att man till 2020 kommer att göra sitt val av artist och bidrag helt internt. Artistvalet meddelades redan den 5:e oktober 2019, men det är oklart när tävlingsbidraget meddelas och släpps officiellt.

 

Blas Cantó är Spaniens val

Foto: RTVE.

Spaniens Eurovisionval anno 2020 blir sångaren Blas Cantó som föddes den 26:e oktober 1991 i Murcia i Spanien. Han beskrivs av spanska RTVE som en mångsidig sångare med gedigen erfarenhet av live- och TV-framträdanden. Det tilläggs även att han har sedan barnsben drömt om att tävla för Spanien i detta sammanhang, och nu får han alltså sin chans. Han har tidigare försökt representera Spanien i såväl Junior Eurovision (2004) som Eurovision (2011) men inte lyckats förrän nu.

Det är ännu inte känt vilket tävlingsbidrag han ska framföra i Rotterdam 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen