« Schweiz NF 2019

Schweiz NF 2021 »


SCHWEIZ’ UTTAGNING. TV-bolaget SRG SSR har bekräftat Schweiz’ deltagande i Eurovision 2020 och gått ut med informationen att man även denna gång väljer ut artist och bidrag internt med hjälp av röstning av en publikpanel och expertjury.

 

Mer information

Redan under sommaren 2019 stod det klart att det inte blir någon schweizisk nationell final anno 2020 heller, utan en fortsättning på internvalet. Men först ville SRF och ha in bidrag och det fick de! Nu när antagningen är avslutad har SRF meddelat att hela 515 bidrag skickades in, vilket är 95 fler mot året innan. Det finns alltså ett stort allmänintresse att delta för Schweiz i Eurovision!

När och hur beskedet av vem som får åka och tävla är inte sagt, men det kan nog dröja ett tag till. Till Eurovision 2019 dröjde det nämligen till slutet av nationella-säsongen innan ett besked hade lämnats.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen