Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Ryssland NF 2019

Ryssland NF 2021 »


RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det ryska TV-bolaget Channel One ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

TV-bolaget Channel Ones val föll på musikgruppen Little Big vilket presenterades officiellt den 2:a mars. Gruppen består av de fyra medlemmarna Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov och Sergey Makarov, och de kommer från Sankt Petersburg. Enligt Eurovision.tv beskriver sig gruppen som blandning av lite allt möjligt inom punk-pop-rave-musik.

Tävlingsbidraget som var tänkt att skickas med till Rotterdam 2020 hette ”Uno” och gjordes av Denis Tsukerman, Ilia Prusikin och Viktor Sibrinin. I samband med att låtens musikvideo släpptes på YouTube i mitten av mars blev den snabbt omåttligt populär, såpass att den till sommaren 2020 hade slagit alla tiders rekord (över 140 miljoner visningar)!

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Ryssland fått kvala genom semifinal 1.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen