« Österrike NF 2019

Österrike NF 2021 »


ÖSTERRIKES UTTAGNING. I december 2019 bekräftade TV-bolaget ORF att man internt valt ut sångaren Vincent Bueno att representera landet i Eurovision 2020 med låten “Alive”. Bidraget släpps dock först i slutet av nationella-perioden dvs. omkring mars 2020.

I samband med att österrikiska TV-bolaget ORF meddelade sitt artistval den 12:e december (2019) kom också beskedet att hans tävlingsbidrag i Rotterdam blir låten “Alive”, som beskrivs som en upptempolåt. Hur den sedan låter avslöjas inte förrän i slutet av säsongens nationella-period, dvs. omkring mars 2020.

 

Vem är Vincent Bueno?

Vincent Bueno föddes den 10:e december 1985 och har därför (i skrivande stund) precis fyllt 34 år. Han är av både filippinskt och österrikiskt ursprung och är verksam i bägge länderna. År 2008 vann han musiktävlingen Musical! Die Show i Österrike vilket blev starten på hans musikkarriär. Efter det har han gett ut två musikalbum under en tioårsperiod och ett antal singlar. Vincent har även försökt representera Österrike i Eurovision en gång förut, år 2016 med låten All We Need Is That Love men tog sig inte vidare till finalavgörandet. Först nu fyra år senare får han sin chans!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen