Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nordmakedonien NF 2019

Nordmakedonien NF 2021 »


NORDMAKEDONIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det nordmakedonska TV-bolaget MRT ut Nordmakedoniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Med en stor succé i ryggen från Tel Aviv 2019, där sångerskan Tamara Todevska tog landet till final och en åttondeplats i totalen, fortsatte MRT på internspåret för att välja artist och bidrag och till Eurovisionen. Denna gång blev det artisten Vasil, eller Vasil Garvanliev som fick förfrågan och tackade ja. Inför detta hade han förutom sin egen musikkarriär också backat upp Tamara på scenen i Tel Aviv, och nu var det hans tur att få stå längst framme i rampljuset.

Artistvalet offentliggjordes den 15:e januari, medan det dröjde till den 8:e mars innan tävlingsbidraget, som hette “You”, släpptes officiellt. Låten gjordes av Nevena Neskoska, Javier Lloret de Muller, Darko Dimitrov, Lazar Cvetkovski, Kalina Neskoska och Alice Schroeder.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Nordmakedonien fått kvala genom semifinal 1.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen