« Nederländerna NF 2019

Nederländerna NF 2021 »


 

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. TV-bolaget AVROTROS har i och med Nederländernas seger i Eurovision 2019 bekräftat Nederländernas deltagande i Eurovision 2020. Som värdland blir man dessutom direktkvalificerad till finalen! Någon egen nationell publik uttagning är det däremot inte tal om utan det blir fortsatt ett konsekvent internval.

 

Mer info

Varje år sedan Malmö 2013 har Nederländerna valt artist och bidrag till Eurovision internt istället för att hålla i en nationell uttagning. Så blir det även nu när landet ska stå som värdnation 2020. Enligt uppgifter via ESCToday.com kommer en jurypanel på TV-bolaget AVROTROS vara ansvariga för att hitta en bra kandidat som får representera Nederländerna på hemmaplan.

Modellen med internval för Nederländerna har givit goda resultat, inte minst med den seger landet fick i Tel Aviv i maj i år (2019). Det är ej att förglömma att landet de facto alla år sedan Malmö 2013, med undantag för Wien 2015, lyckats ta sig till final samtliga gånger. Förutom segern har de ytterligare två topplaceringar (silver 2014 och niondeplats 2013), och därefter två elfteplatser och en 18:e plats i bagaget. Detta kan jämföras med de åtta Eurovision-åren 2005-2012 då Nederländerna konsekvent misslyckades med att kvala sig vidare till Eurovision-finalerna.

Denna artikel uppdateras fram till att Nederländerna har valt sin hemmaplans-representant till Eurovision 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen