Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2019

Nederländerna NF 2021 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Den 10:e januari 2020 meddelade AVROTROS att man valt ut artisten Jeangu Macrooy att representera Nederländerna i Eurovision 2020. Artistvalet hade förekommit av ett internval där AVROTROS själva utsett sin kandidat. I och med det var det första gången sedan 1999 som Eurovisions värdnation inte höll en publik uttagning för ändamålet.

Även tävlingsbidraget utsågs internt och den 4:e mars 2020 släpptes låten ”Grow” som Jeangy gjort tillsammans med Pieter Perquin. Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Nederländerna redan varit klar för finalen (i och med att de var tilltänkt värdnation). Jeangy hade också fått starta som nummer 23 av 26 i ordningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen