Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Irland NF 2019

Irland NF 2021 »


IRLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det irländska TV-bolaget RTÉ ut Irlands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Sedan år 2016 har RTÉ konsekvent använt sig av internval som metod att välja artist och bidrag till Eurovision istället för att anordna en publik tv-sänd uttagning, och så blev det alltså även anno 2020. För att välja ut rätt artist och låt till Eurovision ville RTÉ ha in förslag på bidrag, något som skedde genom en antagning som pågick fram till den 25:e oktober. Därefter utsåg en jury ett vinnarbidrag. Däremot blev det först i början av mars officiellt att juryn valt ut sångerskan Lesley Roy med bidraget “Story Of My Life”, som hon gjorde tillsammans med Robert Marvin, Catt Gravitt och Tom Shapiro.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Irland fått kvala genom semifinal 1.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »