« Irland NF 2019

Irland NF 2021 »


IRLANDS UTTAGNING. TV-bolaget RTÉ har bekräftat Irlands deltagande i Eurovision 2020, och sagt att man för femte året på raken kommer att välja artist och bidrag internt.

 

Mer info

Sedan år 2016 har RTÉ konsekvent använt sig av internval som metod att välja artist och bidrag till Eurovision istället för att anordna en publik tv-sänd uttagning, och så blir det alltså även anno 2020. För att välja ut rätt artist och låt till Eurovision ville RTÉ ha in förslag på bidrag, något som skedde genom en antagning som pågick fram till den 25:e oktober. Därefter utser en jury ett bidrag som får tävla. Dock kan bidrag även läggas till från annat håll utöver den officiella antagningen.

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Irland har valt sin representant till Eurovision 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen