Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Grekland NF 2019

Grekland NF 2021 »


GREKLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det grekiska TV-bolaget ERT ut Greklands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Grekland fortsatte på internvalsspåret i Eurovision Song Contest, och anno 2020 blev den 17-åriga sångerskan Stefania utvald att representera landet i tävlingen.

I samband med att ERT i början av februari släppte sitt artistval presenterades också tävlingsbidragets titel: “Superg!rl”, en låt som gjordes av Dimitris Kontopoulos, Sharon Vaughn och låtskrivarna i Arcade (alltså inte den nederländska vinnarlåten med samma namn). Däremot dröjde det ända till den 1:a mars innan tävlingsbidraget släpptes officiellt.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Grekland fått kvala genom semifinal 2.


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen