« Frankrike NF 2019

Frankrike NF 2021 »


FRANKRIKES UTTAGNING. TV-bolaget France Télévisions valde denna gång ut Frankrikes artist och bidrag genom ett internval.

 

Vem blir årets representant?

Den artist som har valts ut är 30-åriga Tom Leeb, vilket offentliggjordes den 14:e januari 2020. Bidraget blev officiellt en månad senare, den 16:e februari.

Det finns i skrivande stund inte så mycket information om honom, mer än att han så sent som i september 2019 släppte sitt debutalbum Recollection, där låten “Are We Too Late” (se videoklippet nedan) har fått över 25 miljoner visningar på YouTube – inte illa! Förutom sången har Tom också arbetat med teater och är också komiker på YouTube med med vännen Kevin Levy.

Bidraget Tom ska framföra i Rotterdam heter The Best in Me och den har Tom Leeb varit med och gjort tillsammans med låtskrivarteamet Peter Boström, Thomas G:son, John Lundvik, Amir Haddad och Lea Ivanne.

 

Så gjordes urvalet

Det var redan under sommaren 2019 som France Télévisions, enligt Eurovision.tv, började planera sitt val för Eurovision 2020. Man ville kraftsamla för att hitta den bästa kandidaten för tävlingen, vilket bland annat gjorde att man bröt mot sin egen heliga regel och bjöd in såväl franska men denna gång också icke-franska låtskrivare som fick skicka in bidrag. Därefter tog en kommitté över arbetet och fick välja ut den bäst lämpade kandidaten, i det här fallet föll valet på Tom Leeb. Nu är både artist och bidrag officiellt presenterade!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen