« Cypern NF 2019

Cypern NF 2021 »


CYPERNS UTTAGNING. TV-bolaget CyBC bekräftade den 29:e november 2019 att man för fjärde året på raken fortsätter välja artist och bidrag till Eurovision internt. Denna gång skickar man en manlig soloartist till tävlingen.

 

Vem blev vald?

Den här gången har valet fallit på den amerikansk-grekiske sångaren Alessandro Rütten, som artist kallar sig för Sandro Nicolas. Det har gått rykten om den här artisten ett tag, men det var först den 29:e november (2019) som cypriotiska TV-bolaget CyBC presenterade honom officiellt.

Lite kort kan sägas att Alessandro/Sandro föddes och växte upp i Tyskland, där han musikaliskt också slog igenom genom sin medverkan i den tyska motsvarigheten till Idol-programmet The Voice. Därefter har han också representerat USA i musiktävlingen New Wave 2019, där han kom på sjätte plats. I den tävlingen tävlade han under sitt nya artistnamn Sandro, vilket han också kommer att göra i Eurovision (om inget annat meddelas).

 

Hur blir det med låten?

Enligt ESCToday.com kommer namnet på den låt Sandro ska tävla med och vem eller vilka som ligger bakom bidraget att presenteras inom den närmaste tiden. Själva bidraget lär dock inte bli officiellt förrän tidigast i början av 2020. Så om Cypern fortsätter att tävla med bidrag i stil med “Fuego” och “Replay” eller om de väljer att gå åt ett helt annat genreval återstår alltså att se.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen