« Belgien NF 2019

Belgien NF 2021 »


BELGIENS UTTAGNING. Den 1:a oktober 2019 presenterade belgiska TV-bolaget VRT gruppen Hooverphonic som sitt artistval till Eurovision 2020. Ännu är det oklart när och hur tävlingsbidraget ska väljas.

 

Mer fakta

Foto: NilsMlcknbck/Wikimedia Commons

År 2019 blir det alltså Hooverphonic som kommer att representera Belgien i Eurovision 2020. I och med detta besked blir det nu den fjärde Eurovisionen i rad som landet väljer sin representant internt. Däremot är det första gången sedan 2011 en grupp istället för en ung soloartist representerar Belgien.

Det tävlingsbidrag som de ska framföra i Rotterdam i maj 2020 kommer att väljas ut eller presenteras vid ett senare tillfälle.

 

Fakta om gruppen

Gruppen Hooverphonic bildades hösten 1995. Från början kallade de sig för Hoover men bytte till sitt nuvarande namn på grund av att det fanns registrerat som ett varumärke. Det har funnits flera medlemmar i gruppen genom tiderna men endast två av ursprungsmedlemmarna är kvar. Det handlar om Alex Callier och Raymond Geerts. Den tredje medlemmen är Luka Cruysberghs som kom med år 2018. Till dags dato har gruppen släppt inte mindre än tio album under en period mellan 1996 och 2018.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen