Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belgien NF 2019

Belgien NF 2021 »


BELGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2020 valde det belgiska TV-bolaget VRT ut Belgiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Den här gången var det flamländska VRT:s tur att bestämma Belgiens artist och bidrag till Eurovisionen. De presenterade sitt artistval så tidigt som den 1:a oktober 2019, och beskedet blev att de internt utsett musikgruppen Hooverphonic som sitt artistval till Eurovision 2020. Det var första gången sedan 2011 som Belgien skulle ha representerats av en musikgrupp, alla år däremellan har det bara varit soloartister.

Även tävlingsbidraget utsågs internt, men det dröjde till den 17:e februari 2020 innan den släpptes. Bidraget hette ”Release Me” och hade gjorts av bandmedlemmen Alex Callier tillsammans med låtskrivaren Luca Chiaravalli.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2020

På grund av den vid tiden rådande coronapandemin blev EBU tvungna att ställa in 2020 års Eurovision Song Contest. Om tävlingen hade ägt rum som planerat hade Belgien fått kvala genom semifinal 1.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen