Schweiz i Eurovision Song Contest 2019


« Schweiz NF 2018

Schweiz NF 2020 »


 

SCHWEIZ’ UTTAGNING. Det schweiziska TV-bolaget SRF SRG har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och har bekräftat att artist- och bidragsval ska skötas internt denna gång. För första gången sedan år 2010 blir det ingen nationell final för Schweiz’ del.

Redan under sommaren 2018 gick SRF SRG ut med nyheten att det inte blir någon final denna gång, utan resultatet kommer att avgöras av två olika jurygrupper som internt röstar fram en vinnarlåt. Den ena juryn kommer att bestå av ca 100 personer vilka rekryteras in av det tyska företaget Digame och den andra juryn kommer att bestå av ca 20 stycken “Eurovision-experter”. Bägge jurygruppernas medlemmar kommer att poängsätta låtarna som finns med i processen och bägge juryer har 50 procent makt vardera att rösta fram bidraget. Vinnarlåten kommer att representera Schweiz i Eurovision 2019 som avgörs i Tel Aviv i Israel i maj 2019.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över Schweiz’ representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen