Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« San Marino NF 2018

San Marino NF 2020 »


SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

SMRTV valde att inte fortsätta med uttagningsformatet 1in360 till 2019. Istället återgick bolaget till ett internval där man för en andra gång valde ut den turkiska sångaren Serhat som sitt artistval. Han hade tidigare representerat San Marino 2016 och då åkt ut på en tolfteplats i en av semifinalerna.

Bidragsbeskedet kom under Eurovisions slutspurt då låten “Say Na Na Na” presenterades som Serhats tävlingsbidrag i Eurovision 2019. Låten gjordes av Serhat och Mary Susan Applegate.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev San Marino lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 19:e plats (av 26 länder) med 77 poäng. Det kan tilläggas att det var landets andra finalavancemang som fick den dittills högsta slutplaceringen någonsin!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen