« Ryssland NF 2018

Ryssland NF 2020 »


 

RYSSLANDS UTTAGNING. Det ryska TV-bolaget Channel One Russia fortsatte på internvalstrenden och utsåg en av sina stora stjärnor för att återupprätta äran för Ryssland efter att landet åkte ur semifinalerna i Lissabon 2018.

 

Fakta om valet

Efter mycket spekulationer blev det i början av februari 2019 officiellt bekräftat att artisten Sergey Lazarev gör comeback för Ryssland i Eurovision 2019. Tre år efter den nesliga tredjeplatsen i Stockholm är han tillbaka igen i leken. Artistvalet bekräftades i rysk TV den 7:e februari då Sergey intervjuades i ett TV-program där han meddelade att han blivit tillfrågad och tackat ja att åter tävla för Ryssland. Sist han deltog var i Eurovision 2016 då han trots stort favoritskap föll på målsnöret och blev trea med låten You are the only one.

Själva tävlingsbidraget hemlighölls ända in i det sista och blev presenterat på eftermiddagen den 9:e mars. Bidraget heter “Scream” (se klipp ovan) och är gjort av Sharon Vaughn, Philip Kirkorov och Dimitris Kontopoulos.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen