Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Ryssland NF 2018

Ryssland NF 2020 »


RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det ryska TV-bolaget Channel One ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter det stora fiaskot i Lissabon 2018 utsåg Channel One en av Rysslands då stora stjärnor för att återupprätta äran. Valet föregicks av en mängd spekulationer som i februari 2019 kokades ned till att det skulle bli en återkomst av Sergey Lazarev, som tog Ryssland till en bronsplats 2016 i Stockholm med låten You are the only one. Artistvalet bekräftades i rysk TV den 7:e februari då Sergey intervjuades i ett TV-program där han meddelade att han blivit tillfrågad och tackat ja att åter tävla för Ryssland.

Själva tävlingsbidraget hemlighölls ända in i det sista och blev presenterat på eftermiddagen den 9:e mars. Bidraget hette ”Scream” och är gjordes av Sharon Vaughn, Philip Kirkorov och Dimitris Kontopoulos.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev Ryssland lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på tredje plats (av 26 länder) med 370 poäng. Det kan tilläggas att det var Rysslands tionde pallplats genom tiderna varav den fjärde bronsmedaljen!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen