« Ryssland NF 2018

Ryssland NF 2020 »


 

RYSSLANDS UTTAGNING. Det ryska TV-bolaget Channel One Russia fortsatte på internvalstrenden och utsåg en av sina stora stjärnor för att återupprätta äran för Ryssland efter att landet åkte ur semifinalerna i Lissabon 2018.

 

Fakta om valet

Efter mycket spekulationer blev det i början av februari 2019 officiellt bekräftat att artisten Sergey Lazarev gör comeback för Ryssland i Eurovision 2019. Tre år efter den nesliga tredjeplatsen i Stockholm är han tillbaka igen i leken. Artistvalet bekräftades i rysk TV den 7:e februari då Sergey intervjuades i ett TV-program där han meddelade att han blivit tillfrågad och tackat ja att åter tävla för Ryssland. Sist han deltog var i Eurovision 2016 då han trots stort favoritskap föll på målsnöret och blev trea med låten You are the only one.

Själva tävlingsbidraget hemlighölls ända in i det sista och blev presenterat på eftermiddagen den 9:e mars. Bidraget heter “Scream” (se klipp ovan) och är gjort av Sharon Vaughn, Philip Kirkorov och Dimitris Kontopoulos.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen