« Polen NF 2018

Polen NF 2020 »


 

POLENS UTTAGNING. Det polska TV-bolaget TVP valde att slopa sin nationella uttagning man haft de senaste åren och satsade på ett internval. Valet föll på gruppen Tulia som blandar klassiskt skolade röster med modern musikproduktion.

 

Fakta om valet

Folkgruppen Tulia annonserades ut som det polska valet redan den 15:e februari, men det dröjde till 8:e mars innan det blev officiellt att den tidigare utgivna låten “Pali się” kommer vara låten de tävlar med. Däremot blir den något omgjord och kommer ha några rader på engelska, bland annat med titeln “Fire of Love (Pali się)”.

 

Internval efter nationell uttagning

Efter att Polen återvände till Eurovision 2014 efter ett tvåårigt uppehåll 2012-2013 har polska TV-bolaget TVP valt internt två gånger, men mellan åren 2016-2018 fick publiken och jurygrupper vara med och bestämma vilken artist och låt som ska representera Polen (obs! 2016 var det bara tv-tittarna som fick bestämma) i den nationella uttagningen Krajowe Eliminacje. I år, 2019, valde TVP att skrota den uttagningen helt och hållet och istället återigen satsa på ett internval.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen