« Polen NF 2018

Polen NF 2020 »


 

POLENS UTTAGNING. Det polska TV-bolaget TVP valde att slopa sin nationella uttagning man haft de senaste åren och satsade på ett internval. Valet föll på gruppen Tulia som blandar klassiskt skolade röster med modern musikproduktion.

 

Fakta om valet

Folkgruppen Tulia annonserades ut som det polska valet redan den 15:e februari, men det dröjde till 8:e mars innan det blev officiellt att den tidigare utgivna låten “Pali się” kommer vara låten de tävlar med. Däremot blir den något omgjord och kommer ha några rader på engelska, bland annat med titeln “Fire of Love (Pali się)”.

 

Internval efter nationell uttagning

Efter att Polen återvände till Eurovision 2014 efter ett tvåårigt uppehåll 2012-2013 har polska TV-bolaget TVP valt internt två gånger, men mellan åren 2016-2018 fick publiken och jurygrupper vara med och bestämma vilken artist och låt som ska representera Polen (obs! 2016 var det bara tv-tittarna som fick bestämma) i den nationella uttagningen Krajowe Eliminacje. I år, 2019, valde TVP att skrota den uttagningen helt och hållet och istället återigen satsa på ett internval.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen