Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Polen NF 2018

Polen NF 2020 »


POLENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det polska TV-bolaget TVP ut Polens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Redan den 15:e februari 2019 annonserade TVP att de internt valt ut folkgruppen Tulia som det polska valet till Eurovision 2019, som blandar klassiskt skolade röster med modern musikproduktion. Det dröjde sedan till 8:e mars innan det blev officiellt att den tidigare utgivna låten “Pali się” skulle vara deras tävlingsbidrag i Tel Aviv. Inför att låten släpptes officiellt gjordes låten om något, bland annat med att en del av låten framfördes på engelska och att den fick den nya titeln ”Fire of Love (Pali się)”.

Bidraget gjordes av Nadia Dalin, Sonia Krasny, Allan Rich och Jud Friedmann.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev Polen lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 11:e plats (av 17 länder) med 120 poäng. Det kan tilläggas att de var bara två poäng från att gå vidare till final…

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen