Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Österrike NF 2018

Österrike NF 2020 »


ÖSTERRIKES UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det österrikiska TV-bolaget ORF ut Österrikes artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

ORF fortsatte att välja internt till Eurovision Song Contest, och till 2019 utsåg det sångerskan Pænda som Österrikes representant till tävlingen. Pænda heter egentligen Gabriela Horn och har sedan 14 års ålder arbetat med musiken. 2015 lanserade hon projektet Pænda, och efter att ha lanserat sig själv och sitt musikprojekt med låtar som Waves, Good Girl och Paper-thin fick hon nu äran att tävla för Österrike i Eurovision 2019! Därmed tog hon ytterligare ett steg att lansera sig själv på den internationella musikmarknaden.

Bidraget hon deltog med hette ”Limits” som hon gjort både text och musik till själv. Så här såg den officiella musikvideon ut:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev Österrike lottade att kvala genom semifinal 2, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 17:e plats (av 18 länder) med 21 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen