« Österrike NF 2018

Österrike NF 2020 »


 

ÖSTERRIKES UTTAGNING. Det österrikiska TV-bolaget ORF har fortsatt att välja internt till Eurovision Song Contest, och i år (2019) blir det sångerskan Pænda som man skickar som representant till tävlingen.

 

Fakta om valet

Artisten Pænda heter egentligen Gabriela Horn och är född den 25 januari 1989 i Deutschlandsberg, Styria i Österrike. Sedan 14 års ålder har hon arbetat med musiken efter att hon då skrev sin första låt. När hon sedan insåg att det var musiken hon ville satsa på flyttade hon till Wien där hon studerade jazz. År 2015 lanserade hon projektet Pænda, och efter att ha lanserat sig själv och sitt musikprojekt med låtar som Waves, Good Girl och Paper-thin har hon nu fått äran att tävla för Österrike i Eurovision 2019! Därmed tar hon ytterligare ett steg att lansera sig själv på den internationella musikmarknaden.

Bidraget hon tävlar med heter “Limits” och det har hon gjort både text och musik till själv. Så här låter låten:

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen