« Österrike NF 2018

Österrike NF 2020 »


 

ÖSTERRIKES UTTAGNING. Det österrikiska TV-bolaget ORF har fortsatt att välja internt till Eurovision Song Contest, och i år (2019) blir det sångerskan Pænda som man skickar som representant till tävlingen.

 

Fakta om valet

Artisten Pænda heter egentligen Gabriela Horn och är född den 25 januari 1989 i Deutschlandsberg, Styria i Österrike. Sedan 14 års ålder har hon arbetat med musiken efter att hon då skrev sin första låt. När hon sedan insåg att det var musiken hon ville satsa på flyttade hon till Wien där hon studerade jazz. År 2015 lanserade hon projektet Pænda, och efter att ha lanserat sig själv och sitt musikprojekt med låtar som Waves, Good Girl och Paper-thin har hon nu fått äran att tävla för Österrike i Eurovision 2019! Därmed tar hon ytterligare ett steg att lansera sig själv på den internationella musikmarknaden.

Bidraget hon tävlar med heter “Limits” och det har hon gjort både text och musik till själv. Så här låter låten:

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen