« Nederländerna NF 2018

Nederländerna NF 2020 »


 

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Det nederländska TV-bolaget AVROTROS gjorde för sjunde gången gillt ett internval även om det dröjde in på det nya året innan artistvalet meddelades.

 

Fakta om valet

I januaris andra hälft presenterades den nederländska sångaren Duncan Laurence som Nederländernas val till Eurovision 2019. Det blev således ytterligare ett år när TV-bolaget AVROTROS inte höll någon nationell uttagning för att välja artist och bidrag. Vilket bidrag han skulle få med sig till Eurovision var vid den tidpunkten höjt i dunkel men i slutspurten stod det klart att det blir med låten “Arcade” som han kommer åka till Tel Aviv med. Fram till dess kommer han att helt fokusera på sitt framträdande med sitt kreativa team bestående av både koreograf och ljusteam, men även med support av Ilse DeLange som själv har Eurovision-erfarenhet från 2014…

Även om Nederländerna år efter år väljer internt så är det möjligen ett framgångsrecept. För efter att aldrig ha lyckats kvala in till finaler (2005-2012) har Nederländerna konsekvent med undantag för ett försök alltid tagit sig till final och fått hyfsade placeringar. Tror du att Duncan Laurence kan fortsätta den trenden?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen