Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2018

Nederländerna NF 2020 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Sedan AVROTROS började välja internt för Nederländerna runt år 2013 brukar artistbeskeden komma hösten innan tävlingen äger rum. Men inför 2019 års tävling dröjde det till efter årsskiftet innan det valet blev gjort. Först i januaris andra hälft presenterades en artist, vilket blev sångaren Duncan Laurence, vilket är ett artistnamn för Duncan de Moor. Vilket bidrag han skulle få med sig till Eurovision var vid den tidpunkten höjt i dunkel, och det blev officiellt först i slutspurten av uttagningssäsongen. Då stod det klart att det blir med låten “Arcade” som han skulle åka till Tel Aviv med. Bidraget hade Duncan gjort tillsammans med Wouter Hardy, Will Knox och den svenska låtskrivaren Joel Sjöö.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen