« Nederländerna NF 2018

Nederländerna NF 2020 »


 

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Det nederländska TV-bolaget AVROTROS gjorde för sjunde gången gillt ett internval även om det dröjde in på det nya året innan artistvalet meddelades.

 

Fakta om valet

I januaris andra hälft presenterades den nederländska sångaren Duncan Laurence som Nederländernas val till Eurovision 2019. Det blev således ytterligare ett år när TV-bolaget AVROTROS inte höll någon nationell uttagning för att välja artist och bidrag. Vilket bidrag han skulle få med sig till Eurovision var vid den tidpunkten höjt i dunkel men i slutspurten stod det klart att det blir med låten “Arcade” som han kommer åka till Tel Aviv med. Fram till dess kommer han att helt fokusera på sitt framträdande med sitt kreativa team bestående av både koreograf och ljusteam, men även med support av Ilse DeLange som själv har Eurovision-erfarenhet från 2014…

Även om Nederländerna år efter år väljer internt så är det möjligen ett framgångsrecept. För efter att aldrig ha lyckats kvala in till finaler (2005-2012) har Nederländerna konsekvent med undantag för ett försök alltid tagit sig till final och fått hyfsade placeringar. Tror du att Duncan Laurence kan fortsätta den trenden?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen