« Irland NF 2018

Irland NF 2020 »


 

IRLANDS UTTAGNING. Det irländska TV-bolaget RTÉ valde artist och bidrag till Eurovision 2019 genom ett internval, vilket blev fjärde året på raken som man hade internval istället för nationell final.

 

Fakta om valet

Irland har valt ut 24-årige Sarah McTernan till att representera landet med låten “22”. Bland hennes tidigare meriter är en tredjeplats i fjärde säsongen av Irländska X-Factor.

RTÉ utlyste en nationell antagning för att få in förslag på bidrag och artister, men om artist- och bidragsvalet sedan kom från detta val är oklart. Det kan tilläggas att RTÉ hemlighöll valet ända in i slutspurten även om det på vägen fram ryktades om en del artister.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen