« Irland NF 2018

Irland NF 2020 »


 

IRLANDS UTTAGNING. Det irländska TV-bolaget RTÉ valde artist och bidrag till Eurovision 2019 genom ett internval, vilket blev fjärde året på raken som man hade internval istället för nationell final.

 

Fakta om valet

Irland har valt ut 24-årige Sarah McTernan till att representera landet med låten “22”. Bland hennes tidigare meriter är en tredjeplats i fjärde säsongen av Irländska X-Factor.

RTÉ utlyste en nationell antagning för att få in förslag på bidrag och artister, men om artist- och bidragsvalet sedan kom från detta val är oklart. Det kan tilläggas att RTÉ hemlighöll valet ända in i slutspurten även om det på vägen fram ryktades om en del artister.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen