« Grekland NF 2018

Grekland NF 2020 »


 

GREKLANDS UTTAGNING. Det grekiska TV-bolaget ERT valde att för fjärde året på raken välja artist internt, och därefter följde även bidragsvalet med samma metod.

 

Fakta om valet

I februari 2019 stod det klart att Grekland för fjärde gången gillt gör internval av artist då grekiska ERT valde ut den grekisk-kanadensiska sångerskan Katerine Duska att representera Grekland i Eurovision 2019. Sedan dröjde det till Eurovisions slutspurt då det stod klart att även låten har valts ut internt och den heter “Better Love”. Låten har Katerine Duska gjort tillsammans med David Sneddon och Leon of Athens. Den musikvideo som också släppts (se ovan) är regisserad av Efi Gousi.

Grekland har haft flera år i rad med svaga placeringar i Eurovision, inte minst sedan man för andra gången på två år inte ens kvalade vidare till finalen. Tror du att Katerine kommer att lyckas återta den status Grekland hade på 00-talet?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen