« Cypern NF 2018

Cypern NF 2020 »


 

CYPERNS UTTAGNING. Det cypriotiska TV-bolaget CyBC bekräftade den 21:a december 2018 att man internt valt ut sångerskan Tamta med låten “Replay” som representant till Eurovision 2019. Bidraget släpptes dock först i början av mars 2019.

 

Fakta om valet

Cyperns nationella TV-bolag CyBC var tidigt ute att presentera artist och bidrag till Eurovision 2019, redan i december blev det klart att sångerskan Tamta och låten “Replay” skulle bli deras representant. Efter den minst sagt stora succén när Cypern tog sin första pallplats i Eurovision 2018 (en silvermedalj blev det för Eleni Foureira och låten Fuego) så går man nu i samma fotspår åtminstone på låtskrivarsidan. Låten är gjord av den svenskgrekiska låtskrivaren Alex Papaconstantinou i samarbete med Teddy Sky, Albin Nedler, Viktor Svensson och Kristofer Fogelmark. Det blir nu femte gången gillt som Alex Papaconstantinou får med ett tävlingsbidrag i Eurovisionen och tredje gången för Viktor Svensson.

Själva artist- och bidragsvalet meddelades alltså redan i december 2018 men först den 5:e mars presenterades allt i sitt sammanhang.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen