« Cypern NF 2018

Cypern NF 2020 »


 

CYPERNS UTTAGNING. Det cypriotiska TV-bolaget CyBC bekräftade den 21:a december 2018 att man internt valt ut sångerskan Tamta med låten “Replay” som representant till Eurovision 2019. Bidraget släpptes dock först i början av mars 2019.

 

Fakta om valet

Cyperns nationella TV-bolag CyBC var tidigt ute att presentera artist och bidrag till Eurovision 2019, redan i december blev det klart att sångerskan Tamta och låten “Replay” skulle bli deras representant. Efter den minst sagt stora succén när Cypern tog sin första pallplats i Eurovision 2018 (en silvermedalj blev det för Eleni Foureira och låten Fuego) så går man nu i samma fotspår åtminstone på låtskrivarsidan. Låten är gjord av den svenskgrekiska låtskrivaren Alex Papaconstantinou i samarbete med Teddy Sky, Albin Nedler, Viktor Svensson och Kristofer Fogelmark. Det blir nu femte gången gillt som Alex Papaconstantinou får med ett tävlingsbidrag i Eurovisionen och tredje gången för Viktor Svensson.

Själva artist- och bidragsvalet meddelades alltså redan i december 2018 men först den 5:e mars presenterades allt i sitt sammanhang.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen