Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Cypern NF 2018

Cypern NF 2020 »


CYPERNS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det cypriotiska TV-bolaget CyBC ut Cyperns artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Med en stor succé i ryggen med Eleni Foueiras Fuego som fick silvermedaljen i Lissabon (Cyperns dittills högsta Eurovision-placering) valde CyBC att fortsätta på samma trend med en liknande artist. I slutet av december 2018 kom beskedet att 37-åriga sångerskan Tamta hade utsetts som landets artist och att tävlingsbidraget skulle heta ”Replay”. Låten hade gjorts av låtskrivaren Alex Papaconstantinou i samarbete med Teddy Sky, Albin Nedler, Viktor Svensson och Kristofer Fogelmark. Det var nu femte gången gillt som Alex Papaconstantinou fick med ett tävlingsbidrag i Eurovisionen och tredje gången för Viktor Svensson.

Själva artist- och bidragsvalet meddelades alltså redan i december 2018 men först den 5:e mars presenterades allt i sitt sammanhang.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev Cypern lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 13:e plats (av 26 länder) med 109 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen