« Belgien NF 2018

Belgien NF 2020 »


 

BELGIENS UTTAGNING. Det belgiska TV-bolaget RTBF, som anordnar Belgiens Eurovisionuttagning 2019, har valt att köra på ett internval av såväl artist som tävlingsbidrag. Denna gång blir det den 18-åriga artisten Eliot som kommer att representera Belgien i Eurovisionen.

 

Fakta om valet

I år blir det tredje året i rad som kör Belgien på ett internval av såväl låt som artist till Eurovision Song Contest. Dessutom blir det ingen trendbrott kring att en man har valt ut en ung artist i spetsen, i det här fallet 18-åriga Eliot (artistnamn för Eliot Vassamillet). Valet av artist presenterades officiellt den 15:e januari, medan låten “Wake Up” (som Eliot ska tävla med, se klippet ovan) presenterades den 28:e februari.

Bidraget är gjort av Pierre Dumoulin, som också gjorde “City Lights” som tog Belgien till en fjärdeplats i Eurovision 2017.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen