Belgien i Eurovision Song Contest 2019


« Belgien NF 2018

Belgien NF 2020 »


 

BELGIENS UTTAGNING. Det belgiska TV-bolaget RTBF, som anordnar Belgiens Eurovisionuttagning 2019, har valt att köra på ett internval av såväl artist som tävlingsbidrag. Denna gång blir det den 18-åriga artisten Eliot som kommer att representera Belgien i Eurovisionen.

Bidragsvalet

Valet av artist presenterades officiellt den 15:e januari.

Eftersom att Belgien är ett tvåspråkigt land (franska och flamländska) är det också två TV-bolag (VRT och RTBF) som växlar vem som ska välja ut nästa representant för Belgien till Eurovision. Senast RTBF hade ansvaret var år 2017 då det blev sångerskan Blanche som tävlade för Belgien med låten City Lights, som var gjord av Pierre Dumoulin. Samma Pierre har nu fått uppdraget att göra Eliots bidrag till Eurovision 2019. Till saken hör att 2017 års låt, “City Lights”, nådde hela vägen till en fjärdeplats i Eurovisionfinalen, och det är möjligt att RTBF tänker i dessa tankar igen nu 2019. Det blev för övrigt samma slutplacering som det blev för Loïc Nottets Rhythm Inside 2015 (också då när RTBF anordnat uttagningen – men den gången var inte Pierre Dumoulin med).

Vilket tävlingsbidrag som Pierre Dumoulin kommer att göra åt Eliot till Eurovision 2019 är i skrivande stund inte klarlagt än, men det kommer att presenteras nu under vintermånaderna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen