« Belgien NF 2018

Belgien NF 2020 »


 

BELGIENS UTTAGNING. Det belgiska TV-bolaget RTBF, som anordnar Belgiens Eurovisionuttagning 2019, har valt att köra på ett internval av såväl artist som tävlingsbidrag. Denna gång blir det den 18-åriga artisten Eliot som kommer att representera Belgien i Eurovisionen.

 

Fakta om valet

I år blir det tredje året i rad som kör Belgien på ett internval av såväl låt som artist till Eurovision Song Contest. Dessutom blir det ingen trendbrott kring att en man har valt ut en ung artist i spetsen, i det här fallet 18-åriga Eliot (artistnamn för Eliot Vassamillet). Valet av artist presenterades officiellt den 15:e januari, medan låten “Wake Up” (som Eliot ska tävla med, se klippet ovan) presenterades den 28:e februari.

Bidraget är gjort av Pierre Dumoulin, som också gjorde “City Lights” som tog Belgien till en fjärdeplats i Eurovision 2017.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen