Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belgien NF 2018

Belgien NF 2020 »


BELGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det belgiska TV-bolaget RTBF ut Belgiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Den här gången blev det franskspråkiga RTBF som fick anordna Belgiens Eurovisionuttagning, och de valde att återigen fortsätta med internvalet. I mitten av januari 2019 presenterade de den 18-åriga artisten Eliot som landets representant i Eurovision 2019, medan det dröjde till den sista februari innan tävlingsbidraget meddelades. Den utvalda låten hette ”Wake Up” och hade gjorts av Pierre Dumoulin, samma Pierre som tog Belgien till fjärdeplatsen 2017!

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2019

I Eurovision 2019 blev Belgien lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 13:e plats (av 17 länder) med 70 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen