« Azerbajdzjan NF 2018

Azerbajdzjan NF 2020 »


 

AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Det azeriska TV-bolaget ITV hemlighöll in i det sista vilken akt man skulle välja till Eurovision 2019, men under den sista veckan som var möjlig att välja på kom beskedet att man valt sångaren Chingiz med låten “Truth”.

 

Fakta om valet

Azerisk TV presenterade under hösten 2018 att man återigen skulle satsa på ett internval för Eurovisionen och att man hade anordnat en intern audition för att hitta rätt kandidat för jobbet. Efter några månaders sökande hade man fått in över 350 bidrag samt ett visst antal artister som fortfarande var potentiella kandidater.

Efter att ITV sållat bland potentiella artister faller valet på 27-årige ryskfödde azerbajdzjanen Chingiz Mustafayev. Han kommer framföra låten “Truth”, som han skrivit tillsammans med låtskrivarteamet Symphonix International. Se låten i klippet ovan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen