« Azerbajdzjan NF 2018

Azerbajdzjan NF 2020 »


 

AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Det azeriska TV-bolaget ITV hemlighöll in i det sista vilken akt man skulle välja till Eurovision 2019, men under den sista veckan som var möjlig att välja på kom beskedet att man valt sångaren Chingiz med låten “Truth”.

 

Fakta om valet

Azerisk TV presenterade under hösten 2018 att man återigen skulle satsa på ett internval för Eurovisionen och att man hade anordnat en intern audition för att hitta rätt kandidat för jobbet. Efter några månaders sökande hade man fått in över 350 bidrag samt ett visst antal artister som fortfarande var potentiella kandidater.

Efter att ITV sållat bland potentiella artister faller valet på 27-årige ryskfödde azerbajdzjanen Chingiz Mustafayev. Han kommer framföra låten “Truth”, som han skrivit tillsammans med låtskrivarteamet Symphonix International. Se låten i klippet ovan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen