« Armenien NF 2018

Armenien NF 2020 »


 

ARMENIENS UTTAGNING. Det armeniska TV-bolaget AMPTV valde att inte göra någon fortsättning av Depi Evratesil utan satsade på ett internval till Eurovision 2019. Valet föll på sångerskan Srbuk som ska framföra låten “Walking Out”:

 

Fakta om valet

Armenien blev det första landet för säsong 2019 att presentera sitt artistval, vilket skedde redan den 30:e november 2018. Istället för att välja artist och bidrag genom Depi Evratesil (som TV-bolaget AMPTV gjort de senaste två åren) återgick man till det klassiska internvalet. Valet föll på 24-åriga sångerskan Srbuk (artistnamn för Srbuhi Sargsyan).

Vid tidpunkten för artistpresentationen var inget tävlingsbidrag klart, utan AMPTV ville ha in förslag på låtar via en antagning. Hur valet skett därefter är något oklart men klart är i alla fall nu så här i slutskedet av säsongen att Srbuk kommer att tävla med låten “Walking Out”, som bl.a. har gjorts av Garik Papoyan som var en av låtskrivarna bakom Armeniens succélåt “Not Alone” som Aram Mp3 tävlade med i Köpenhamn 2014 (och blev fyra). Se låten i klippet här ovanför.

Tror du att Srbuk kommer kunna ta Armenien till en topplacering? Kommentera gärna!

 

Vem är Srbuk?

Srbuhi Sargsyan, eller Srbuk som hon kallar sig som artist, är född den 3:e april 1994 i Armeniens huvudstad Jerevan. Hon är sångerska som gjorde sig känd för hemmapubliken genom sin medverkan i Armeniens första upplaga av Idol-tävlingen X Factor. Det blev aldrig någon seger men en fin andraplats och starten för hennes artistkarriär. Bland annat har Srbuk släppt låtar som Yete Karogh Es och nu under hösten 2018 släpptes låten Half a Goddess. Förutom X Factor har Srbuk tävlat i flera andra liknande tävlingar, bland annat i Ukrainas The Voice.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen