Armenien i Eurovision Song Contest 2019


« Armenien NF 2018

Armenien NF 2020 »


 

ARMENIENS UTTAGNING. Det armeniska TV-bolaget AMPTV har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och även bekräftat att det blir internval denna gång.

 

Foto: AMPTV.

Den 30:e november 2018 presenterade AMPTV sångerskan Srbuk (bilden ovan) som sin representant till Eurovision 2019. Man var först ut för säsongen att presentera sitt internval. Bidraget kommer att väljas från en nationell antagning som avslutas i början av januari 2019. Dock är det oklart om det blir internval även av låten, eller om AMPTV håller en mindre final.

 

Vem är Srbuk?

Srbuhi Sargsyan, eller Srbuk som hon kallar sig som artist, är född den 3:e april 1994 i Armeniens huvudstad Jerevan. Hon är sångerska som gjorde sig känd för hemmapubliken genom sin medverkan i Armeniens första upplaga av Idol-tävlingen X Factor. Det blev aldrig någon seger men en fin andraplats och starten för hennes artistkarriär. Bland annat har Srbuk släppt låtar som Yete Karogh Es och nu under denna höst släpptes låten Half a Goddess. Förutom X Factor har Srbuk tävlat i flera andra liknande tävlingar, bland annat i Ukrainas The Voice.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen