Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Armenien NF 2018

Armenien NF 2020 »


ARMENIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2019 valde det armeniska TV-bolaget ARMTV ut Armeniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

ARMTV valde att inte göra någon fortsättning av Depi Evratesil till 2019, utan valde helt och hållet internt. Deras val föll på sångerskan Srbuk och presenterads den 30:e november 2018. Hon hade tidigare tävlat i den första säsongen av Armeniens X Factor, där hon kom tvåa och som blev starten på artistkarriären. Hon hade även tävlat i den ukrainska versionen av The Voice samt släppt ett antal singlar.

Vid tidpunkten för artistpresentationen var inget tävlingsbidrag klart, utan ARMTV ville ha in förslag på låtar via en antagning. Hur låtvalet sedan gjordes är något oklart, men den 10:e mars 2019 presenterades bidraget “Walking Out” som Srbuks tävlingsbidrag för Armenien 2019. Låten gjordes av Lost Capital, tokionine och Garik Papoyan. Den sistnämnde var en av låtskrivarna bakom Armeniens succé “Not Alone” som Aram Mp3 tävlade med i Köpenhamn 2014 (och blev fyra).

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen