Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Makedonien NF 2017

Nordmakedonien* NF 2019 »


MAKEDONIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det makedonska TV-bolaget MRT ut Makedoniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

* Från och med 2019 har Makedonien döpt om sig till Nordmakedonien.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I november 2017 såg det ut som att Makedonien inte skulle få delta i Eurovision 2018 på grund av ekonomiska problem hos MRT, särskilt då att det fanns skulder till EBU som inte var betalda. Men ett par veckor senare och mycket tack vare en ekonomisk plan hade detta löst sig och landet fick delta, vilket de också gjorde.

Precis som året innan utsåg MRT artist och bidrag internt, även om man denna gång höll en nationell antagning för att få in förslag. I mitten av februari presenterade MRT att man valt ut gruppen Eye Cue som representant och några veckor släpptes också tävlingsbidraget “Lost And Found” som gjordes av Bojan Trajkovski och Darko Dimitrov.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Makedonien lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 18:e plats (av 19 länder) med 24 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen