Australien i Eurovision Song Contest 2018« Australien NF 2017

Australien NF 2019 »


Internval

Internval

AUSTRALIENS UTTAGNING. Det är fjärde året i rad som Australien deltar i Eurovision Song Contest och för lika många gånger har TV-bolaget SBS valt artist och bidrag internt.

 

Så gick uttagningen till

Foto: theharbouragency.com

Måndagen den 11:e december 2017 presenterade tv-bolaget från Australien (SBS) den artist de tänker ställa upp med i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Valet föll på den tidigare Idol-deltagaren Jessica Mauboy som stått på Eurovision-scenen tidigare, då som mellanakt under 2014 års tävling.

Det blir alltså den 28-årige sångerskan Jessica Mauboy som kommer representera Australien i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Hon har tidigare uppträtt på Eurovision-scenen, som mellanakt under Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Ett år efter hennes deltagande i australienska Idol år 2006 släppte Jessica sitt debutalbum och har sedan dess radat upp tio hitlåtar, de flesta av dessa har varit upptempo-låtar. Noteras bör att Jessica Mauboy blir den fjärde deltagaren som representerar Australien i Eurovision Song Contest.

Australien har på sina tre hittills försök alltid lyckats komma topp 10 i finaler. Ska de lyckas med den bedriften även i år?

 

Tävlingsbidraget

Tävlingsbidraget som Jessica Mauboy ska tävla med heter “#We Got Love”, som hon har gjort tillsammans med duon DNA (David Musumeci and Anthony Egizii). DNA-duon låg även bakom Dami Ims Eurovisionbidrag “Sound Of Silence” som kom tvåa i finalen 2016 samt 2017 års australienska bidrag “Don’t Come Easy” som tog Isaiah till en niondeplats i Kievfinalen.

Den officiella musikvideon till årets australiska låt “#We Got Love” släpptes officiellt som musikvideo den 8:e mars och den ser ut som följer:

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen