Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Australien NF 2017

Australien NF 2019 »


AUSTRALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det australiensiska TV-bolaget SBS ut Australiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

2018 blev det fjärde året i rad som Australien deltog i Eurovision Song Contest och för lika många gånger valde SBS valt artist och bidrag internt. Artistbeskedet meddelades redan i början av december 2017 då det blev känt att sångerskan Jessica Mauboy skulle få tävla för landet i Lissabon 2018. Hon hade viss tidigare erfarenhet av Eurovision-scenen, då som mellanakt under 2014 års tävling. Sedan dröjde det till den 8:e mars innan hennes tävlingsbidrag ”#We Got Love” släpptes. Låten hade Jessica gjort tillsammans med duon David Musumeci och Anthony Egizii, vilka även hade legat bakom framgångarna för Australien 2016 och 2017.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Australien lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 20:e plats (av 26 länder) med 99 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen