« Australien NF 2017

Australien NF 2019 »


Internval

Internval

AUSTRALIENS UTTAGNING. Det är fjärde året i rad som Australien deltar i Eurovision Song Contest och för lika många gånger har TV-bolaget SBS valt artist och bidrag internt.

 

Så gick uttagningen till

Foto: theharbouragency.com

Måndagen den 11:e december 2017 presenterade tv-bolaget från Australien (SBS) den artist de tänker ställa upp med i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Valet föll på den tidigare Idol-deltagaren Jessica Mauboy som stått på Eurovision-scenen tidigare, då som mellanakt under 2014 års tävling.

Det blir alltså den 28-årige sångerskan Jessica Mauboy som kommer representera Australien i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Hon har tidigare uppträtt på Eurovision-scenen, som mellanakt under Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Ett år efter hennes deltagande i australienska Idol år 2006 släppte Jessica sitt debutalbum och har sedan dess radat upp tio hitlåtar, de flesta av dessa har varit upptempo-låtar. Noteras bör att Jessica Mauboy blir den fjärde deltagaren som representerar Australien i Eurovision Song Contest.

Australien har på sina tre hittills försök alltid lyckats komma topp 10 i finaler. Ska de lyckas med den bedriften även i år?

 

Tävlingsbidraget

Tävlingsbidraget som Jessica Mauboy ska tävla med heter “#We Got Love”, som hon har gjort tillsammans med duon DNA (David Musumeci and Anthony Egizii). DNA-duon låg även bakom Dami Ims Eurovisionbidrag “Sound Of Silence” som kom tvåa i finalen 2016 samt 2017 års australienska bidrag “Don’t Come Easy” som tog Isaiah till en niondeplats i Kievfinalen.

Den officiella musikvideon till årets australiska låt “#We Got Love” släpptes officiellt som musikvideo den 8:e mars och den ser ut som följer:

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen