Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« San Marino NF 2015

San Marino NF 2017 »


SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter fyra år med Ralph Siegel-låtar för San Marino valde landet nu att gå en helt annan väg i tävlingen. I januari 2016 kom nämligen beskedet från SMRTV att man internt utsett den turkiska sångaren Serhat som sitt artistval till Eurovision 2016 i Stockholm. På en presskonferens i Paris två månader senare släpptes också tävlingsbidraget ”I Didn’t Know”, med text och musik av Nektarios Tyrakis och Olcayto Ahmet Tuğsuz.

Från början var det tänkt att låten skulle framföras i denna balladversion, samtidigt som produktionsteamet bakom låten spelade in den i ett otal andra versioner in, bl.a. en discoversion. Efter att fansen tyckt till blev det discoversionen som fick tävla.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev San Marino lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 12:e plats (av 18 länder) med 68 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen