Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2015

Nederländerna NF 2017 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Nederländerna valde även 2016 sin representant och sitt tävlingsbidrag internt, och denna gång var landet först ut att åtminstone bekräfta sitt artistval. Detta skedde så tidigt som den 22:a september 2015 när AVROTROS bekräftade att sångaren Douwe Bob skulle bli landets representant 2016. Även tävlingsbidraget ”Slow Down” valdes ut internt, men den låten blev känd först i början av mars 2016, dvs. nästan fyra efter artistbeskedet. Låten gjordes av Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman, Matthijs van Duijvenbode och artisten själv, dvs. Douwe Bob.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Nederländerna lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 11:e plats (av 26 länder) med 153 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen