Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Montenegro NF 2015

Montenegro NF 2017 »


MONTENEGROS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det montenegrinska TV-bolaget RTCG ut Montenegros artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Redan i början av oktober 2015 kom RTCG med beskedet att de skulle skicka gruppen Highway till Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Valet gjordes internt av en expertkommitté som hade fått välja bland olika alternativ. Den låt som valdes ut till Eurovision 2016 hette ”The Real Thing” och gjordes av Srđan Sekulović Skansi, Maro Market och Luka Vojvodić.

Vid tillfället när artistvalet gjordes bestod gruppen av de tre medlemmarna Peter Tošić, Marko Pešić och Luka Vojvodić, och till Eurovisionen utökades gruppen med ytterligare en person: Bojan Jovović, som tidigare tävlat med gruppen No Name för Serbien-Montenegro i Eurovision 2005.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Montenegro lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 13:e plats (av 18 länder) med 60 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen