Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Makedonien NF 2015

Makedonien NF 2017 »


MAKEDONIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det makedonska TV-bolaget MRT ut Makedoniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Sångerskan Kaliopi, som tävlat för Makedonien både år 1996 och 2012, kom tillbaka till Eurovision igen för att få tävla för Makedonien för tredje gången gillt. Detta besked lämnade TV-bolaget MRT i november 2015. Man frångick således att åter välja artist och bidrag från Skopje Festival, som varit fallet året innan.

Låten som Kaliopi fick tävla med i Eurovision 2016 hette ”Dona” och den hade hon gjort själv tillsammans med Romeo Grill. De hade även gjort hennes tävlingsbidrag till Eurovision 2012, och precis som då framfördes låten uteslutande på makedonska.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Makedonien lottade att kvala genom semifinal 2, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 11:e plats (av 18 länder) med 88 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen