Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Italien NF 2015

Italien NF 2017 »


ITALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det italienska TV-bolaget RAI ut Italiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Inför 2016 års italienska uttagning kom RAI med beskedet att de även till 2016 skulle ge vinnaren av San Remofestivalen första tjing att få tävla för Italien i Eurovision 2016. Frågan var dock bara ett erbjudande som gick att tacka nej till.

Själva festivalen arrangerades mellan den 9-13 februari, och efter en lång finalkväll hade gruppen Stadio tagit hem segern. De valde dock att tacka nej till att tävla i Stockholm på grund av en inbokad turné. Därför gick frågan över till tvåan Francesca Michielin som valde att tacka ja till erbjudandet!

Länge var det dock oklart vilken låt som Francesca skulle ta med sig till tävlingen, men det blev till sist hennes San Remo-bidrag ”No Degree Of Separation” som hon gjorde tillsammans med Federica Abbate, Cheope, Fabio Gargiulo och Norma Jean Martine. De gjorde dock en omarbetad version med en vers och refräng på engelska. I övrigt sjöngs låten på italienska.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

Eftersom Italien tillhör de direktkvalificerade länderna slapp de kvala via Eurovisions semifinaler och var därmed klara för finalen. Där hamnade bidraget på 16:e plats (av 26 länder) med 124 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen