Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Cypern NF 2015

Cypern NF 2017 »


CYPERNS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det cypriotiska TV-bolaget CyBC ut Cyperns artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter att ha arrangerat en stor uttagning 2015 valde Cyperns nationella TV-bolag att köra internval. Valet av artist föll denna gång på rockgruppen Minus One som själva deltog i Cyperns stora uttagning 2015 med låten Shine”. I finalen var gruppen juryns favorit medan tittarna först satte låten på sista plats. Det gjorde att de den gången slutade på tredje plats.

Den låt som gruppens tävlade med hette ”Alter Ego”och den gjordes av gruppmedlemmarna själva tillsammans med låtskrivarveteranen Thomas G:son, som tidigare tävlar för flera andra ESC-länder. Låten presenterades officiellt den 22:a februari 2016.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Cypern lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 21:a plats (av 26 länder) med 96 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen