Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Bulgarien NF 2013

Bulgarien NF 2017 »


BULGARIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det bulgariska TV-bolaget BNT ut Bulgariens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter två års frånvaro från Eurovision valde BNT att komma tillbaka till tävlingen igen. Efter att man hade bekräftat sitt deltagande dröjde det till mitten av februari 2016 innan artistbeskedet kom. Den som valdes ut var sångerskan Poli Genova, som tidigare representerat landet 2011 med låten ”Na Inat”. Poli hade dessutom bara några månader tidigare varit programledare för Junior Eurovision Song Contest när tävlingen hölls i Bulgarien.

Det bidrag som Poli Genova tävlade med i Eurovision 2016 hette ”If Love Was A Crime” som hon gjorde tillsammans med Borislav Milanov, Sebastian Armann och Joachim Bo Persson. Låten presenterades officiellt den 21:a mars.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Bulgarien lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 4:e plats (av 26 länder) med 307 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen