Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Armenien NF 2015

Armenien NF 2017 »


ARMENIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det armeniska TV-bolaget ARMTV ut Armeniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I oktober 2015 presenterade ARMTV att man internt valt ut den tysk-armeniske sångerskan Iveta Mukuchyan som Armeniens representant till Eurovision 2016. Hon gjorde sig känd för den armeniska TV-publiken år 2010 genom sitt deltagande i “Hay Superstar” (en motsvarighet till Idol) och 2012 deltog hon i tyska TV-programmet The Voice där hon bl.a. framträdde med Loreens “Euphoria”. 2015 släppte Iveta singeln “Ari Yar”.

Även tävlingsbidraget utsågs internt, däremot ville Iveta och hennes team få bidrag skickade till sig för att kunna göra sitt bidragsval. På nyårsaftonen 2015 kom beskedet att ett val hade gjorts mellan två låtar; en från Armenien och en från Sverige. Först i mitten av februari presenterades tävlingsbidraget som valts ut. Låten hette ”LoveWave” som gjorts av Lilith och Levon Navasardyan. Låtens engelska text gjorde Iveta tillsammans med Stephanie Crutchfield. Låten presenterades officiellt den 2:a mars 2016.

 

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Armenien lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 7:e plats (av 26 länder) med 249 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen