Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« San Marino NF 2014

San Marino NF 2016 »


SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2015 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Anita Simoncini & Michele Perniola
  • Vinnarlåt:
  • “Chain of Lights”
  • Låtskrivare:
  • Ralph Siegel, John O’Flynn
  • Eurovision-resultat:
  • 16:e i semi 2 (av 17 länder) med 11 poäng

 


Efter den stora lyckan för San Marino att Valentina Monetta hade lyckats få landets första finalplats i en Eurovision-final började sökandet efter 2015 års representant. Som tidigare år blev det även nu internval av såväl artist som bidrag.

Islutet av november 2014 höll SMRTV en presskonferens, där man kort och gott meddelade att man internt utsett de unga sångfåglarna Anita Simoncini & Michele Perniola, vilka bägge hade representerat San Marino i Junior Eurovision vid två tillfällen. Bägge artisterna var vid presskonferensen 15 år (Anita) respektive 16 år (Michele) gamla, men bägge två hann uppfylla EBU:s ålderskrav inför tävlingen.

Det dröjde sedan till den 16:e mars innan det officiella tävlingsbidraget släpptes. Låten var gjord av Ralph Siegel, som vid det här laget hade stått bakom de flesta bidrag San Marino tävlat med i sammanhanget.

 

Officiell musikvideo

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen