Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2014

Nederländerna NF 2016 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2015 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Trijntje Oosterhuis
  • Vinnarlåt:
  • “Walk Along”
  • Låtskrivare:
  • Anouk Teeuwe, Tobias Karlsson
  • Eurovision-resultat:
  • 14:e i semi 1 (av 16 länder) med 33 poäng

 


Nederländerna hade två år i rad lyckats ta sig till final och senast lyckats få sin bästa slutplacering på nästan 40 år. Stolta försökte AVROTROS en tredje gång med att hitta en bra artist och låt till Eurovision, och även denna gång via internvalet.

Under hösten 2014 spekulerades det om många olika namn som var “aktuella” att tävla för Nederländerna i Eurovision 2015, men det dröjde till november samma år då sångerskan Anouk bekräftade att det var hon som skulle göra tävlingsbidraget för Nederländerna och att låten skulle framföras av hennes kollega Trijntje Oosterhuis.

Någon månad senare släpptes studioversionen av tävlingsbidraget “Walk Along” som Anouk gjort tillsammans med den svenska låtskrivaren Tobias Karlsson. En officiell musikvideo blev klar först i mitten av mars 2015.

 

Officiell musikvideo

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen