Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Storbritannien NF 2013

Storbritannien NF 2015 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2014 valde det brittiska TV-bolaget BBC ut Storbritanniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Molly Smitten-Downes
  • Vinnarlåt:
  • ”Children of the Universe”
  • Låtskrivare:
  • Molly Smitten-Downes, Anders Hansson
  • Eurovision-resultat:
  • 17:e (av 37 länder) med 40 poäng

 


BBC fortsatte att välja artist och bidrag internt, men denna gång gick man inte på det etablerade spåret som man haft de senaste tre åren. Istället valde man ut en helt annan typ av artist, i det här fallet sångerskan Molly Smitten-Downes som var relativt ny inom musikbranschen. Åren innan hon var aktuell för Eurovision hade hon bl.a. varit med i en dansgrupp och släppt ett antal singlar och en EP.

För att göra avslöjandet så intressant som möjligt hölls valet hemligt ända in i det sista. Till och med när musikvideon spelades in fick inte ens publiken i arenan veta om vem de skulle få höra och i vilket syfte förrän artisten ställde sig på scenen. Några dagar efter inspelningen släppte BBC information om artisten och tävlingsbidraget.

Eftersom Storbritannien tillhör de direktkvalificerade länderna slapp Molly kvala genom Eurovisionens semifinaler.

 

Officiell musikvideo

Så här såg den officiella musikvideon till bidraget ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen