Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Storbritannien NF 2012

Storbritannien NF 2014 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2013 valde det brittiska TV-bolaget BBC ut Storbritanniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Bonnie Tyler
  • Vinnarlåt:
  • Believe in Me
  • Låtskrivare:
  • Desmond Child, Lauren Christy, Christopher Braid
  • Eurovision-resultat:
  • 19:e (av 39 länder) med 23 poäng

 


För tredje året i rad valde brittiska TV-bolaget BBC att göra internval av artist och bidrag till ESC. Trenden att välja en rutinerad artist fortsatte.

I januari 2013 meddelade BBC:s ESC-kommentator för semifinalerna, Scott Mills, att valet av artist och bidrag skulle göras internt även detta år. Efter en del ryktesspridning, där det mesta visade sig vara falska nyheter, stod det klart att den rutinerade sångerskan Bonnie Tyler med idel hits från främst 1980-talet skulle representera Storbritannien 2013.

Tävlingsbidraget ”Believe in Me” presenterades samma dag som artistnyheten släpptes, i det här fallet den 7:e mars 2013.

 

Panelen tyckte till (om valet)!


    


Fick en chock när jag nåddes av nyheten att självaste Bonnie Tyler kommer representera Storbritannien. Himla kul att de fortsätter skicka etablerade artister till tävlingen. Det är ett bevis på att de vill komma bra till placeringsmässigt. Denna vackra powerballad känns som en stabil och härlig låt, dock hade man kanske önskat sig en uptempo-dänga i stil med hennes tidigare hits. Då har vi alltså Bonnie Tyler för Storbritannien, Anouk för Nederländerna och Cascada för Tyskland. Woow, vilket kändisår.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen