Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« San Marino NF 2012

San Marino NF 2014 »


SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2013 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Valentina Monetta
  • Vinnarlåt:
  • Crisalide (Vola)
  • Låtskrivare:
  • Mauro Balestri, Ralph Siegel
  • Eurovision-resultat:
  • 11:a i semi 2 (av 17 länder) med 47 poäng

 


San Marinos tre försök i Eurovision hade inte gett något. Men nu försökte landet igen i tävlingen. Även denna gång blev det internval, något som SMRTV bekräftade några dagar in på 2013.

Flera artister hade visat intresse, men den som SMRTV visade mest intresse för var en återkomst av fjolårsrepresentanten Valentina Monetta. Än en gång fick hon hjälp av legendlåtskrivaren Ralph Siegel som denna gång skapade en klassisk italiensk ballad åt henne.

Tävlingsbidraget blev officiellt precis i slutskedet av uttagningssäsongen, dvs. i mars 2013.

 

Panelen tyckte till (om valet)!


    


Vilken skillnad från ifjol. Man tror inte det är samma sångerska. Nu kan hon både sjunga och ser snygg ut. Den här gången känns det seriöst och som man har goda chanser att kvalificera sig till final, något man fortfarande inte har lyckats göra på sina tre tidigare försök. Dramatisk ballad på italienska och lite schlagerpop på slutet. Härlig mix. Jag hoppas verkligen San Marino går vidare, och hamnar på en rättvis placering i finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen