« Makedonien NF 2010

Makedonien NF 2014 »Makedonien valde det här året att utse sin artist och tävlingslåt internt istället för att hålla i en nationell final. På vägen till Eurovision valde man dock att byta låt efter förstavalet.


Tävlingsupplägg

Makedonien hade gått till final året innan för första gången sedan 2007. Precis som året innan blev det ingen nationell uttagning utan istället valdes både artist och låt internt. Dagarna före nyårsafton 2012 presenterade nationella TV-bolaget MRT 69-åriga Esma Redzepova och 27-åriga Vlatko “Lozano” Lozanoski som landet i Malmö. De är två av landets mest populäraste artister. Deras tävlingsbidrag “Imperija” presenterades sedan den 19 februari.

Internval av artisterna i december 2012. Foto: Marko Marinkovich.

 

Ändring av bidraget

Men några veckor senare började makedoniska medier tala om att det ursprungliga valet av låt skulle ändras. Ljupco Mirkovski, som är Makedoniens “Head of Delegation”, meddelade att ändringen skulle göras då den makedonska allmänheten tyckt missnöje om “Imperija”. Den 15 mars presenterades sedan det nya bidraget “Pred da se razdeni”.


Internval


När?

  • * Artist: 29 december 2012
  • * Låt: 15 mars 2013 (realisedatum)

Representant

  • Esma Redzepova & Vlatko “Lozano” Lozanoski (internval)
  • Pred da se razdeni” (internval)
  • “Imperija” (internval)

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen