Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Kroatien NF 2012

Kroatien NF 2016 »


KROATIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2013 valde det kroatiska TV-bolaget HRT ut Kroatiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Klapa s Mora
  • Vinnarlåt:
  • Mižerja
  • Låtskrivare:
  • Goran Topolovac
  • Eurovision-resultat:
  • 13:e i semi 1 (av 16 länder) med 38 poäng

 


I november 2012 meddelade det kroatiska TV-bolaget HRT att man denna gång skulle satsa på traditionell låt i klapa-stil. Intresserade kroatiska medborgare fick skicka in bidrag så länge de höll sig inom den musikgenren. En jury gick sedan igenom det inskickade materialet och de valde ut låten ”Mižerja” till vinnare.

Sedan började uppdraget för HRT att tillsätta en musikgrupp till låten. Den 11 februari meddelades att gruppen Super Klapa bestående av 6 män skulle få representera landet. Senare justerades gruppnamnet till Klapa s Mora.

 

Panelen tyckte till (om valet)!


 


Kroatiens bidrag är snäppet värre Georgiens med sex herrar som är uppklädda och stiliga men deras sång får mig inte på fall. De är inget fel på deras röster men låten och melodin kan behöva slipas om helt och hållet.


   


Jag tycker Kroatien är den stora vinnaren mellan de och Georgien. Det känns äkta, pampigt och vackert. Önskar de all lycka i Malmö. Kul att de satsar på något inhemskt som sticker ut.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen