Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Georgien NF 2012

Georgien NF 2014 »


GEORGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2013 valde det georgiska TV-bolaget GPB ut Georgiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Nodi Tatishvili och Sophie Gelovani
  • Vinnarlåt:
  • Waterfall
  • Låtskrivare:
  • Thomas G:son, Erik Bernholm
  • Eurovision-resultat:
  • 15:e (av 39 länder) med 50 poäng

 


Efter att ha missat finalplatsen för första gången i ESC 2012 valde Georgiens nationella TV-bolag GPB att gå en annan väg, nämligen internt val av både artist och bidrag. Nu vände sig Georgisk TV till den ena av de två ”Euphoria”-låtskrivarna, Thomas G:son, som fick uppdraget att göra den georgiska låten.

På nyårsafton 2012 meddelades att duon Nodi Tatishvili och Sophie Gelovani hade valts ut som Georgiens representanter i Eurovision 2013 i Malmö. Drygt två månader senare meddelades att bidraget kommer att heta ”Waterfall” och ytterligare veckor senare framförde duon låten för första gången inför publik.

 

Panelen tyckte till (om valet)!


 


Georgiens bidrag är en vacker melodi med två artister som inte har rätta kemin mellan sig.


   


Georgien är för mig ett enda stort sömnpiller. G:son, du ska inte ge dig på ballader. Du ska fortsätta med låtar som ”We own the Universe”, ”On top of the world” som du gör bäst!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen