Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Turkiet NF 2011


TURKIETS UTTAGNING. Inför Eurovision 2012 valde det turkiska TV-bolaget TRT ut Turkiets artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Can Bonomo
  • Vinnarlåt:
  • ”Love Me Back”
  • Låtskrivare:
  • Can Bonomo
  • Eurovision-resultat:
  • 7:a (av 42 länder) med 112 poäng

 


Turkiet valde även år 2012 att gå den interna vägen och den artist som fick uppdraget att representera Turkiet blev sångaren Can Bonomo, som blev känd för allmänheten i diverse radio och tv-program. Hans första album släpptes i januari 2011.

Låten som han tävlar med ”Love Me Back” kom att presenteras i en direktsändning i turkisk TV i slutet av februari. Den låten hade han gjort text och musik till själv.

 

Panelen tyckte till!


 


Efter många goda år för Turkiet tog det stopp 2011 då de missade finalen. I år har det skickat en konstig låt man vet aldrig var låten är på väg. Jag tror låten kan växa och komma till final. Jag ska lyssna en gång till så får man se vilket håll det lutar åt.


 


Jag hoppades på mycket av Turkiet. Enligt mig har de levererat många bra bidrag de senaste åren. Gräddet på mosen var självklart Manga år 2010 med sin låt ”We Could Be The Same”. Detta är inte i samma nivå, men är lite småintressant för mig. Jag gillar definitivt de turkiska influenserna i låten även om jag tycker att Can Bonomos text och sång är rätt löjlig. Det är svårt att förutspå hur detta ska gå, men jag önskar Can Bonomo lycka till!


 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen