Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Turkiet NF 2010

Turkiet NF 2012 »


TURKIETS UTTAGNING. Inför Eurovision 2011 valde det turkiska TV-bolaget TRT ut Turkiets artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Yüksek Sadakat
  • Vinnarlåt:
  • ”Live It Up”
  • Låtskrivare:
  • Kutlu Özmakinacı, Ergün Arsal
  • Eurovision-resultat:
  • 13:e i semi 1 (av 19 länder) med 47 poäng

 


Med andraplatsen i ryggen som gruppen maNga fixade i Oslo 2010 valde TRT att fortsätta bjuda in ett rockband som att representera Turkiet i Eurovision 2011. Valet föll på gruppen Yüksek Sadakat.

När gruppen var vald påbörjades processen att hitta rätt låt till dem. De fick ta fram olika alternativ till TRT:s tillsatta kommitté innan ett beslut togs om vilken låt som skulle åka med till Düsseldorf i maj.

Artist och låt presenterades vid olika tillfällen; 1 januari respektive 25 februari 2011.

 

Panelen tyckte till!


  


Jag blev smått besviken när jag hörde låten Live it up första gången. Den visar absolut inte hur bra Yüksek Sadakat egentligen är eftersom engelska inte är sångarens starka sida. Men om vi bortser ifrån det så är låten schysst och ger man den lite tid så blir den bara bättre och bättre. Det svänger igen för Turkiet, och man lär hamna topp 10, precis som man gjort med alla sina tidigare rockbidrag. Men att man ska överträffa maNgas andra plats tror jag inte att man gör.


  


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen