Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Bosnien-H. NF 2009

Bosnien-H. NF 2016 »


bosniaherzegovina_bigBosnien-H. nationella uttagning 2011

Internval

 

Text nedan skriven av ESC-Panelens skribent Haris

Då var den slutligen presenterad. Jag har personligen väntat i en evighet känns det som och vad fick jag? Jag fick en Dino Merlin som sjunger på engelska! Oj vad förvånad jag blev, det var en ren chock som gick igenom min kropp. Dino slog igenom 1984 och jag har aldrig hört honom framföra en låt på engelska sedan dess, därav min stora förvåning.

Soundet är kul, glatt och så otroligt typiskt Dino Merlin. Vi som har växt upp med hans musik vet hur det låter när vi hör Dino. Men något inom mig säger att Dino skulle framfört låten på bosniska, men vem vet vad som händer när det väl är dags för tävling i Düsseldorf. Då kanske man slänger in någon vers på bosniska.

Även om Dino valde att chocka nästan hela Balkan med detta draget så måste man ändå tycka om honom. Man smälter mer eller mindre för hans röst. Texten till låten är egentligen riktigt fin, men jag är rädd att det att inte kommer gå hem hos folk. Men vi som känner till Dino kommer säkerligen lägga en röst just p.g.a. att man aldrig sett eller hört något liknande.

Dino Merlin tävlar för Bosnien i Semifinal 2, som går den 12:e maj i Düsseldorf. Jag ser med stor spänning fram emot att se hur låten tas emot utav resten av Europa.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen